Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1ος χρόνος λειτουργίας του νέου Κόμβου του ΕΚΠΑ για την επικοινωνία και προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων των μελών του Πανεπιστημίου

https://hub.uoa.gr/

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Συμπληρώθηκε ήδη 1 χρόνος λειτουργίας του νέου Κόμβου Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ https://hub.uoa.gr/

Βασικός σκοπός των Πρυτανικών Αρχών ήταν εξαρχής η πληρέστερη ανάδειξη του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου του Πανεπιστημίου μας, καθώς επίσης και η ενημέρωση των πολιτών για διάφορα επιστημονικά ζητήματα.

Για το σκοπό αυτό οι Πρυτανικές Αρχές, και σύμφωνα με την πρακτική μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού που παράλληλα με τον κεντρικό ιστοχώρο τους έχουν αναπτύξει και ειδικό ιστοχώρο με πανεπιστημιακές ειδήσεις και θέματα, προχώρησαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του νέου κόμβου επικοινωνίας https://hub.uoa.gr/

Κατά τον 1ο χρόνο λειτουργίας (1/9/21-31/08/2022) έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 3.100 άρθρα, με αντίστοιχη συνεχή ροή και ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΚΠΑ!

Η αρχική σελίδα του HUB λειτουργεί πλέον ως ένα «κέντρο επικοινωνίας», όπου εναλλάσσονται τα σημαντικά νέα ανεξαρτήτου θεματικής, υπάρχει ένα κεντρικό θέμα το οποίο ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια παρουσιάζονται σε στήλες τα πρόσφατα νέα καθώς και άλλα πολλά θέματα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το «Ημερολόγιο» με τις δράσεις που διοργανώνονται από το ΕΚΠΑ.

Αυτούς τους πρώτους 12 μήνες τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας και χρήσης του HUB διαγράφουν μια συνεχώς ανοδική πορεία, η οποία φανερώνει το ενδιαφέρον που έχει ο ιστοχώρος για την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο. 

Σε αυτήν την προσπάθεια, κομβικής σημασίας ήταν και είναι η συμμετοχή και η βοήθεια όλων σας, που ανταποκριθήκατε, στηρίξατε και στέλνετε σχετικό περιεχόμενο, όπως εκδηλώσεις, συνέδρια, ερευνητικά πορίσματα, άρθρα, σημαντικές διακρίσεις, ζωντανές αναμεταδόσεις, ελεύθερα προσβάσιμο περιεχόμενο, κλινικές μελέτες κ.λπ.

Σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία αυτούς τους 12 μήνες λειτουργίας, το HUB αριθμεί περισσότερους από 237.000 χρήστες, με περισσότερες από 520.000 περιόδους σύνδεσης, με σημαντική διάρκεια παραμονής, και επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα!

Παράλληλα με τη λειτουργία του νέου κόμβου, εγκαινιάστηκε και η προσθήκη του ενημερωτικού δελτίου (newsletter). Το newsletter ξεκίνησε σε 15θήμερη βάση και πλέον αποστέλλεται σε εβδομαδιαία σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς και σε ευρεία λίστα αποδεκτών έξω από το ΕΚΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ ― συνολικά περισσότεροι από 9.600 αποδέκτες!

Το newsletter περιλαμβάνει τα κεντρικά νέα συνοδευόμενα από σημαντικά νέα της εβδομάδας που πέρασαν, όπως αυτά αναρτήθηκαν στον ιστοχώρο του HUB. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα δεδομένα ανταπόκρισης στην αποστολή των 30 ενημερωτικών δελτίων του 1ου έτους ξεπερνούν τον συνήθη μέσο όρο που ισχύει για την αποστολή τέτοιων ενημερωτικών δελτίων (ποσοστά θέασης και διάδρασης) καταδεικνύοντας την αξία του περιεχομένου μας!

Επίσης, συμπληρωματικά και με βάση το περιεχόμενο του νέου Κόμβου Επικοινωνίας λειτουργούμε πλέον με μεγάλη ανταπόκριση λογαριασμούς σε επιλεγμένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αποφεύγοντας την επικοινωνιακή υπερβολή και την παρουσία σε Μέσα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το περιεχόμενο του ΕΚΠΑ, το περιεχόμενο όλων μας, προωθείται

1.     στο Facebook | https://www.facebook.com/uoa.official | @uoa.official 

2.     στο Twitter | @uoaofficial | https://twitter.com/uoaofficial 

3.     στο LinkedIn | Ethnikon kai Kapodistriakon Panepistimion Athinon | https://www.linkedin.com/school/ethnikon-kai-kapodistriakon-panepistimion-athinon/ 

4.     και στο Instagramhttps://www.instagram.com/nkuoa.gr/ NKUA –ΕΚΠΑ (official)

Τέλος, είναι ήδη έτοιμη σε δοκιμαστική φάση και σύντομα θα είναι διαθέσιμη για μεταφόρτωση για κινητά και ταμπλέτες ειδική εφαρμογή που θα φέρνει τον “κόσμο και τη ζωή” του ΕΚΠΑ στα χέρια κάθε πολίτη. Μέσω αυτής της εφαρμογής θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και μοντέρνο νέο μέσο δημοσιότητας, μέσω του οποίου θα προβάλλονται όλα τα θέματα του ΕΚΠΑ, καθώς και ανακοινώσεις, δραστηριότητες, ημερολόγια ερευνητικών δράσεων, νέα ερευνητικά προγράμματα κ.λπ.

Επίσης, πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί και ειδική έκδοση του HUB στην αγγλική γλώσσα, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προβολή του έργου μας.

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ,

Είναι αυτονόητο, όπως ήδη έχουμε τονίσει, ότι η εξέλιξη όλων των παραπάνω δυνατοτήτων/μέσων βασίζεται στο υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που όλοι και όλες παράγουμε καιγι’ αυτό είναι υπόθεση όλων μας

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, λόγω του μεγέθους του Πανεπιστημίου μας, το περιεχόμενο που όλοι και όλες διαθέτουμε, όπως εκδηλώσεις, συνέδρια, ερευνητικά πορίσματα, άρθρα, σημαντικές διακρίσεις, ζωντανές αναμεταδόσεις, ελεύθερα προσβάσιμο περιεχόμενο κ.λπ., συνοπτικά, να κοινοποιείται εγκαίρως (και κατά το δυνατόν και στα αγγλικά) τόσο στο email μου mdimop@med.uoa.gr όσο και στο ειδικό mail του Γραφείου Τύπου του ΕΚΠΑ news@uoa.gr έτσι ώστε να υπάρχει εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας η κατάλληλη συνεννόηση και προετοιμασία για την προβολή του.

Το υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης σημασίας περιεχόμενο/έργο μας, μπορούμε πλέον και πρέπει να το προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα κεντρικά μέσα δημοσιότητας και προβολής του ΕΚΠΑ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα του Πανεπιστημίου μας στην κοινωνία.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN