Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αττική: 6 εκπληκτικά πάρκα για να παίξουν τα παιδιά – Δίπλα στη θάλασσα, σε γειτονιές και στη φύση | O Βοτανικός κήπος Διομήδους ανάμεσα σε αυτά

Άρθρο αναφορικά με προτάσεις για πάρκα για τα παιδιά δημοσίευσε το iefimerida.gr, μεταξύ των οποίων προτείνεται και ο Βοτανικός κήπος Διομήδους.

Ακολουθεί το άρθρο:

Τα πάρκα είναι πάντα μια ιδανική πρόταση να ξεφεύγουν τα παιδιά από την καθημερινότητα, να κάνουν δραστηριότητες σε ένα φυσικό περιβάλλον θυμίζοντας πως είναι κάπου στην εξοχή, να παίζουν με τους φίλους και να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους.

Σε κάθε περιοχή υπάρχουν πάρκα, θεματικά ή μη, όπου εκτός από οάσεις πράσινου μπορούν τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι τους, να κάνουν πατίνι και ποδήλατο, να περιηγηθούν ανακαλύπτοντας τη φύση και να δροσιστούν με τα σιντριβάνια που πετάνε νερό.

Ανακαλύψαμε έξι πάρκα, σε όμορφες γειτονιές, για να περάσουν τα παιδιά δημιουργικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Πάρκα σε όμορφες γειτονιές της Αττικής

Πάρκο Ελληνικού – The Experience Park

Από τότε που άνοιξε τις πύλες του μέχρι σήμερα, το πάρκο του Ελληνικού είναι τόπος έλξης των οικογενειών με μικρά και μεγάλα παιδιά, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε δραστηριότητες.

Το «Σιντριβάνι» που βγάζει νερά είναι μια όαση δροσιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα δροσιστούν με τα νερά και οι μεγάλοι μπορούν να πιουν τον καφέ τους ή ένα δροσερό ρόφημα απολαμβάνοντας το υδάτινο θέαμα.

Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται η παιδική χαρά που το θέμα της είναι εμπνευσμένο από την πολεμική αεροπορία. Ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές που προσφέρονται για ψυχαγωγία, εκπαίδευση και εξερεύνηση. Όλα σχεδιασμένα με γνώμονα την ασφάλεια των μικρών επισκεπτών.

Άλσος Βεΐκου

Ένα από τα ωραιότερα πράσινα πάρκα της Αθήνας με πολλές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά είναι το άλσος Βεΐκου. Ιδανικό μέρος για οικογένειες, ειδικά από την άνοιξη μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, καθώς είναι μια όαση δροσιάς και έχει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Μέσα στο άλσος, που φημίζεται για τα γήπεδά του, μπορείτε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο, να πάτε στην παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά, ενώ υπάρχει θερινό σινεμά και ένα μικρό θεατράκι που φιλοξενεί παιδικές παραστάσεις.

Πάρκο Φλοίσβου

Με θέα τη θάλασσα, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο βρίσκεται το πάρκο στον Φλοίσβο, μια όαση δροσιάς για τα παιδιά ώστε να παίξουν προστατευμένα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μέσα στο πάρκο μπορείτε να κάνετε βόλτες δίπλα στη θάλασσα, να παίξουν τα παιδιά στην παιδική χαρά, ενώ υπάρχει υπαίθριος χώρος με φουσκωτά.

Βοτανικός κήπος Διομήδους

Μέσα σε ένα πάρκο 1.860 στρεμμάτων βρίσκεται ο Βοτανικός κήπος Διομήδους στο Χαϊδάρι, που φιλοξενεί πάνω από 4.000 φυτά αποτελώντας τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ανατολικής Μεσογείου.

Για να εξερευνήσετε το πάρκο μπορείτε να κλείσετε ξενάγηση, αλλιώς θα ακολουθήσετε τις πινακίδες και θα γνωρίσετε τις ομορφιές του πάρκου με τις ποικιλίες των φυτών από κάθε μέρος του πλανήτη.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τόπος συνάντησης των οικογενειών είναι το πάρκο του ΚΠΙΣΝ που άλλαξε ολόκληρη την περιοχή και έφερε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στον χώρο του ΚΙΠΙΣΝ μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες όλη η οικογένεια, να περπατήσετε γύρω από το κανάλι, αλλά και να πάτε στην παιδική χαρά που έχει παιχνίδια προσεκτικά σχεδιασμένα για τα παιδιά.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο στη Γλυφάδα, στις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος, μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με φωτεινούς σηματοδότες και τα βασικά σήματα της Τροχαίας, για να διδαχθούν βιωματικά τα παιδιά ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Μάλιστα, θα γίνονται και ειδικά μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες.

Πατίνια, ποδήλατα, αυτοκινητάκια μπορούν να φέρνουν τα παιδιά για να παίξουν στο πάρκο, ωστόσο ο δήμος έχει προμηθευτεί και τα δικά του.

Μέσα στο πάρκο, που έχει φτιαχτεί από την αρχή και έχει πολύ πράσινο, υπάρχει σύγχρονη παιδική χαρά για να παίζουν τα μικρά παιδιά με ασφάλεια και προστατευμένα.

Πηγή: iefimerida.grΑττική: 6 εκπληκτικά πάρκα για να παίξουν τα παιδιά -Δίπλα στη θάλασσα, σε γειτονιές και στη φύση – iefimerida.gr

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN