Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμβολή του ΕΚΠΑ στην εναρκτήρια εκδήλωση του ελληνικού αφιερωματικού μήνα στον Βοτανικό Κήπο του Ταλλίν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εγκαινίαση του ελληνικού αφιερωματικού μήνα στον Βοτανικό Κήπο του Ταλλίν, στις 8 Απριλίου, οπότε έλαβε χώρα η εναρκτήρια εκδήλωση της Πρεσβείας Ταλλίν, με την παρουσία εκπροσώπων εσθονικών φορέων και δημοσιογράφων, καθώς και του εγχώριου Διπλωματικού Σώματος.

PhotoA 17

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Εσθονία, κ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, ευχαρίστησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πολύτιμη συμβολή του στην διοργάνωση του ελληνικού αφιερωματικού μήνα με την αποστολή σπόρων ελληνικής χλωρίδας, οι οποίοι εφεξής θα εμπλουτίσουν τη συλλογή ελληνικών δειγμάτων του Βοτανικού Κήπου Ταλλίν.

Προκειμένου να προβληθεί περαιτέρω η ελληνική συνεισφορά, με επιμέλεια της Πρεσβείας, διοργανώθηκε έκθεση δειγμάτων καθώς και φωτογραφιών, μέρους των σπόρων που απέστειλε το ΕΚΠΑ με κατάλληλη αναφορά στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Photo Apr 08 13 35 32

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Πρεσβεία μερίμνησε ώστε η συνεισφορά του Βοτανικού Κήπου Διομήδους να προβληθεί καταλλήλως και σε σχετικό Δελτίο Τύπου Βοτανικού Κήπου Ταλλίν, το οποίο αναπαρήχθη ευρέως από τον εγχώριο Τύπο, στην αγγλική, την εσθονική και τη ρωσική γλώσσα.

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου Βοτανικού Κήπου Ταλλίν (στην αγγλική) στον παρακάτω σύνδεσμο: https://botaanikaaed.ee/en/uudis/tallinn-botanic-garden-to-introduce-greek-nature-in-april

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο δραστηριοποιούμενης σε τρεις Βαλτικές εφημερίδας The Baltic Times για τον ελληνικό αφιερωματικό μήνα (στην αγγλική) στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.baltictimes.com/tallinn_botanic_garden_to_introduce_greek_nature_in_april/

20220408 153727

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN