Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημέρα της Ευρώπης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοήθεια στην πράξη από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Σχολή Επιστημών Υγείας, στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» και της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet «Ανθρωπιστική Ιατρική και απόκριση στην πράξη (2020-2023)» υποστήριξε  τους μήνες Απρίλιο και Μάιο  με ιατρικό προσωπικό τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία.  

Στο πλαίσιο αυτό,  τέσσερις ιατροί, φοιτητές και απόφοιτοι, συμμετείχαν στην στελέχωση κινητών ιατρικών μονάδων που έχουν αναπτύξει οι Γιατροί του Κόσμου στο Siret, στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας.

 

thumbnail ad5f218c 118e 42aa 87db 7e18d79e7445

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, η αλληλεγγύη, η προσφορά στο συνάνθρωπο και ο αλτρουϊσμός αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά του ιατρικού λειτουργήματος.  

Η συμμετοχή φοιτητών του ΕΚΠΑ στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό της Ουκρανίας, κάνοντας πράξη τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αναδεικνύει  την Ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς και την διασύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την κοινωνία, αλλά και το υψηλό ολιστικό μοντέλο εκπαίδευσης που παρέχει.  

thumbnail 80fd71e2 b821 42a8 b927 99dc79e843d2

 Σήμερα, 9 Μαϊου, ημέρα αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη, η δράση αυτή νοηματοδοτείται ως μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης του δικαιώματος στην υγεία, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ως βασικού ανθρώπινου δικαιώματος. 

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN