Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαδικτυακή συζήτηση με τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Δ. Χρυσοχόου σε εκδήλωση του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα “Συζητώντας για το ομοσπονδιακό μέλλον της Ευρώπης”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπό την ιδιότητα του Ανώτερου Εταίρου (Μάρτιος-Δεκέμβριος 2022), ο κ. Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, προσκλήθηκε σε διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 2 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00 με θέμα: «Συζητώντας για το ομοσπονδιακό μέλλον της Ευρώπης» με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Πολιτειολογία των ενώσεων (Ι. Σιδέρης, 2022). Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κέντρου και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής κ. Ανδρέας Θεοφάνους και ο Επίκουρος Καθηγητής του ιδίου Τμήματος κ. Μιχάλης Κοντός ως συντονιστής. Η συζήτηση ανέδειξε ποικίλες διαστάσεις γύρω από τη φύση του ομοσπονδιακού φαινομένου, την πολιτειακή οργάνωση σύγχρονων ομοσπονδιών, την περίπτωση της Κύπρου σε συνάρτηση προς την ομοσπονδιακή θεωρία, και τις προοπτικές για το ομοσπονδιακό μέλλον της Ευρώπης.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ν. Χρυσοχόου:

Δ. Χρυσοχόου 1

Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Honorary University Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Έξετερ (2014-22), Επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας Δημοκρατίας και Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Μάρτιος-Ιούλιος 2022) και Ανώτερος Εταίρος στο Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μάρτιος-Δεκέμβριος 2022). Έχει διατελέσει Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader στο Πανεπιστήμιο Έξετερ, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια, Επισκέπτης  Ερευνητής Καθηγητής στο Virginia Tech Center for European Union, Transatlantic and Trans-European Space Studies – A Jean Monnet Center of Excellence και Επισκέπτης Εταίρος/Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Κέμπριτζ, Οξφόρδης, LSΕ, Κολούμπια, CHRIST (Deemed to be University), Γενεύης, Όσλο, Γιβάσκιλα, Νεάπολις Πάφου, Κρήτης, Αιγαίου και Πελοποννήσου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης απένειμε Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπου Σχεδιασμού και Υποδειγματικής Γραφής στο έργο του Πολιτειολογία των ενώσεων (Ι. Σιδέρης, 2020). Στις 30 Ιανουαρίου 2022, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, χειροθετήθηκε Άρχων Ρεφερενδάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Τον Μάιο του 2022, τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Δήμου Ύδρας για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο παρακάτω αρχείο τίθεται η αφίσα της εκδήλωσης:

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN