Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις 4-8 Ιουλίου 2022 έλαβε χώρα το Θερινό Σχολείο με θέμα Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων (Drug Design and Discovery Summer School) στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του CIVIS Hub-Health.

image 56

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα διοργανώθηκε από εκπροσώπους πέντε πανεπιστημίων CIVIS Sapienza University of Rome, Aix-Marseille Université, Eberhard Karls University, Tübingen, Bucharest University με συντονιστή τον καθ. Εμμανουήλ Μικρό από το ΕΚΠΑ και απευθυνόταν σε φοιτητές επιπέδου Μάστερ και υποψηφίους Διδάκτορες.

image 57

Εικοσιδύο καθηγητές και εμπειρογνώμονες κάλυψαν τις διάφορες πτυχές της ανακάλυψης φαρμάκων, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων δραστικών μορίων μέχρι τις κλινικές δοκιμές, κανονιστικές διατάξεις και συγγραφή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα ξεκίνησε με τρίωρα εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα κατά την διάρκεια όλου του εαρινού εξαμήνου Μάρτιος-Μάιος 2022 και ολοκληρώθηκε με το Θερινό Σχολείο που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Ειδικότερα, το θερινό σχολείο περιλάμβανε διαλέξεις, εργαστηριακές ασκήσεις και παρουσιάσεις των φοιτητών/ριών, ώστε αυτοί/ες να εκτεθούν στο διεπιστημονικό θεωρητικό υπόβαθρο και στις βασικές τεχνικές που σχετίζονται με τις διαδικασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων φαρμάκων, και να αναπτύξουν κριτική σκέψη στην ανάλυση των επιστημονικών δεδομένων και πειραματικών αποτελεσμάτων.

image 59
Υποδοχή των ξένων στο Κωστής Παλαμάς
image 61
image 62

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN