Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
164882494 1890841827737063 4728985296343863816 n 1

Το Διεθνές Συνέδριο «Early Years Excellence in Practice – Bright Start 2022» https://conferencebrightstartfoundation.org/ θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Δεκεμβρίου σε υβριδική μορφή και δια ζώσης στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες υγείας και εκπαίδευσης και σε γονείς.

Επίσημος ιστοχώρος: https://conferencebrightstartfoundation.org/

Πρόγραμμα: https://conferencebrightstartfoundation.org/program/

Το συνέδριο περιλαμβάνει 3 δυναμικά κομμάτια:

1: για τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 0-5 ετών

2: για παιδιά με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

3: για γονείς μικρών παιδιών

Ακολουθώντας τον στόχο του “Ιδρύματος Bright Start” να βελτιώσει την ποιότητα της φροντίδας και εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία, σε όλο τον κόσμο, το 2022 Bright Start International Conference θα συγκεντρώσει κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες στην πρώιμη παιδική ηλικία προκειμένου να προσφέρει τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα  στο τομέα της ανάπτυξης των παιδιών  και με στόχο να ενισχυθεί  καλύτερα η γνωστική και συναισθηματική υγεία των σημερινών παιδιών.

Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται παράλληλα με το συνέδριο περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: α. «Οι Φωνές των παιδιών» -The Voices of Children International project» – την 1η Έκθεση «Voices of Children» στην Αθήνα. Το Διεθνές Πρόγραμμα «Voices of Children» βασίζεται σε έργα τέχνης, φωτογραφικές εικόνες και γραπτές απαντήσεις που συνεισφέρουν παιδιά από πολλές διαφορετικές χώρες. Παιδιά ηλικίας 3-6 ετών προσκλήθηκαν να υποβάλουν τα έργα τους, συμπεριλαμβανομένου ενός σύντομου γραπτού μηνύματος, το «Μήνυμα ελπίδας» και β. το «1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην οικογένεια» που απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους και το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με το συνέδριο.

Πρόεδρος του Ιδρύματος “Bright Start” και του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Παιδιατρικής Dimitri Christakis (George Adkins Professor of Pediatrics, University of Washington) στο Πανεπιστήμιο της  Washington, στο Center for Child Health, Behavior & Development, Seattle Children’s Research Institute και Editor in Chief του  JAMA Pediatrics. Οι στόχοι του Ιδρύματος «Bright Start” ταυτίζονται με τους στόχους του αντικειμένου της «Αναπτυξιακής Παιδιατρικής»  η οποία αποτελεί εξειδίκευση της Παιδιατρικής και η οποία υπηρετείται μέσω της μακρόχρονης πορείας της ειδικής Μονάδας «Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής» της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (Διευθύντρια-Καθηγήτρια Χ. Kανακά-Gantenbein https://firstpediatrics-uoa.com/ ) αλλά και μέσω του Επιστημονικού φορέα της «Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακών Παιδιάτρων» (Πρόεδρος Αν. Καθηγήτρια Π. Περβανίδου https://devpeds.gr/ ) η οποία αποτελεί φορέα συνδιοργάνωσης του Συνεδρίου.

από έως
Scheduled Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές Επιστήμες & Τέχνες Επιστήμες Υγείας Πανεπιστημιακή Κοινότητα Παρουσιάσεις

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN