Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διοργανώνεται το έκτο σε σειρά webinar του Cup & Cakes “Microbiome and us – in health and disease”. Οι κύριες θεματικές του εν λόγω Cup & Cakes Webinar Meeting συμπεριλαμβάνουν έρευνα, που εστιάζει στους τομείς των επιστημών της υγείας, της γενετικής, της βιοχημείας και των βιο-τεχνολογιών.

Τίτλος Webinar: “Microbiome and us – in health and disease”

Ποιους αφορά: Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές
Πότε: Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 – 11:00 π.μ-12:00 μ.μ (‘Ωρα Ελλάδος)
Που: ZOOM
Διάρκεια: 40 λεπτά
Περισσότερες πληροφορίες: https://civis.eu/en/cups-and-cakes

Περίληψη Θέματος Webinar
​Πολλές μελέτες από την τελευταία δεκαετία έριξαν φως στο γεγονός ότι τα μικροβιώματα δε συνιστούν απλώς μια συλλογή μικροοργανισμών που μας κατοικούν, αλλά ένα βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας μας. Οι ανισορροπίες στα μικροβιώματα (επίσης γνωστές, ως το φαινόμενο της δυσβίωσης) προκαλούνται από πλήθος παραγόντων όπως η διατροφή, παθολογικές καταστάσεις (διαβήτης, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, καρκίνος κ.λπ.), η πρόσληψη αντιβιοτικών, λοιμώξεις, στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Στην εν λόγω διάλεξη, θα παρουσιαστούν πειραματικά τεκμήρια, για το ρόλο των μικροβιωμάτων στην προστασία από εντερικές λοιμώξεις, τον αντίκτυπο που επιφέρει η Δυτική διατροφή στο μικροβίωμα και την ευαισθησία στη μόλυνση, καθώς και πληροφορίες για τα είδη μικροβιωμάτων στο διαβήτη τύπου 2 και το μεταβολικό σύνδρομο.

Εισηγήτρια: Gratiela (Pircalabioru) Gradisteanu, Research Fellow at ICUB (Research Institute of University of Bucharest)

Registration: καθώς αυτή η εκδήλωση προσφέρεται αποκλειστικά στην κοινότητα CIVIS, για ενδελεχή ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους στις ακόλουθες διευθύνσεις mails: Julie.hyzewicz@univ-amu.fr και alexandru-mihai.cartis@unibuc.ro
Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές ή ερευνητικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον ώστε να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο σε μια συνάντηση Cup & Cakes, αποστέλλοντας email στο ris4civis@uoa.gr συνοδευόμενο στα Αγγλικά από μια μικρή περιγραφή του αντικειμένου της έρευνάς τους, τις θεματικές ενότητες που αφορά και ένα σύντομο βιογραφικό του ερευνητή που θα την παρουσιάσει.

Scheduled CIVIS Διεθνείς Σχέσεις Επιστήμες Υγείας Πανεπιστημιακή Κοινότητα Παρουσιάσεις

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN