Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη έναρξη της Σειράς Διαλέξεων Εμπειρογνωμόνων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 Νοεμβρίου 2022 η ομιλία της κας. Αικατερίνης Κόνιαρη, Head of Risk Management at Grant Thornton Greece.

Η κα. Κόνιαρη παρουσίασε με σαφήνεια τις τρέχουσες γεωπολιτικές και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας και πώς αυτές θα επηρεάσουν τις οικονομίες, τις εταιρίες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην παρουσίαση συμμετείχαν Καθηγητές του ΕΚΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Δημήτριος Καινούργιος, Γιώργος Δότσης, Φραγκώ Κουραντή και Σπύρος Παπαθανασίου, καθώς και μεγάλος αριθμός φοιτητών/τριών.

  Ειδικότερα, η κα. Κόνιαρη:

– Περιέγραψε τις τρέχουσες προκλήσεις (covid-19, κλιματική αλλαγή, πληθωρισμός, συγκρούσεις) και πως λόγω αυτών ο κόσμος κινείται σε αχαρτογράφητα και ταραγμένα νερά, αναμένοντας το μη αναμενόμενο!

– Έδειξε τον τρόπο και τους τομείς που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις παραπάνω προκλήσεις.

– Εμβάθυνε στις επιπτώσεις που προκαλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στον δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τις αγορές, και τον τραπεζικό κλάδο.

– Μίλησε για τις μελλοντικές προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται, ειδικότερα στον χώρο της διαχείρισης κινδύνων και του ESG, και ανέδειξε τον ρόλο του λειτουργείν προδραστικά στην σύγχρονη διακυβέρνηση.

Picture1 5

Picture2 2

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN