Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ – Υπενθύμιση για τις συνδρομές σε βάσεις δεδομένων για το 2023

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δείτε ενημερώσεις σχετικά με τα παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, καθώς υπογράφηκαν όλες οι συμφωνίες που έχει συνάψει ο ΣΕΑΒ με εκδότες για την έκδοση επιστημονικών δημοσιεύσεων υπό καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης για την τριετία 2022-2024, ο Οδηγός διαθέσιμων επιλογών Ανοικτής Πρόσβασης είναι πλήρως ενημερωμένος.

Παρακάτω, σημειώνονται συνοπτικά οι εκδότες με τους οποίους ο ΣΕΑΒ έχει συμφωνία ανά είδος κάλυψης.

Πλήρης απαλλαγή:
– Cambridge University Press
– De Gruyter
– IEEE
– Royal Society of Chemistry
– Wiley (Σε αναστολή μέχρι τις 31/03/23)
– Oxford University Press
– Institute of Physics
– Springer
– Association for Computing Machinery

Έκπτωση (20%)
– Elsevier
– SAGE

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις προσπάθειες ενίσχυσης και υποστήριξης της ερευνητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου μας, σας υπενθυμίζουμε ότι με τις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Ιδρύματος και την αγαστή συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Περιουσίας και Οικονομικών και της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης, εξασφαλίσαμε από την 1η Ιανουαρίου την πρόσβαση σε περισσότερες από 27 υπηρεσίες Ενιαίας Αναζήτησης Βιβλιογραφικών Βάσεων για το 2023 εκτός από αυτές που μας προσφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Επίσης έχουμε εξασφαλίσει την συνέχιση της συνδρομής στο λογισμικό λογοκλοπής Turnitin.

Η πλήρης πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, όσον αφορά σε συνδρομητικό ή επί πληρωμή περιεχόμενο (και όχι ανοιχτής πρόσβασης το οποίο είναι εξ ορισμού ελεύθερο), είναι εφικτή μόνο μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απαιτείται, επομένως:

1. είτε φυσική παρουσία και χρήση στους χώρους του ΕΚΠΑ και χρήση υπολογιστή με δικτυακή διεύθυνση (IP address) που να βρίσκεται μέσα στο εύρος δικτυακών διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών

2. ή χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού του χρήστη στο ΕΚΠΑ και ταυτοποίησή του μέσω της Υπηρεσίας Πιστοποίησης Χρηστών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.lib.uoa.gr/access.html (Πρόσβαση σε Ηλεκτρονικές Πηγές της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ)

Επισυνάπτεται συνοπτική παρουσίαση των βιβλιογραφικών βάσεων στις οποίες έχει πρόσβαση όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ, μέσω απευθείας συνδρομών. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.lib.uoa.gr/ypiresies/bibliografikes-baseis/syndromes-ekpa.html (Βάσεις Βιβλιογραφικές και Πλήρους Κειμένου στο ΕΚΠΑ της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ)

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN