Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας με τον Αυτισμό, 25 χρόνια Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών Φάσματος Αυτισμού»

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από την Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας με τον Αυτισμό, 25 χρόνια Ειδικού  Ιατρείου Διαταραχών Φάσματος Αυτισμού». Η ημερίδα οργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του συγκεκριμένου Ειδικού Ιατρείου σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Α. Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Γ. Σιάσος, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Χ. Κανακά-Gantenbein και η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Μάθησης στο Μουσείο του Ιδρύματος Β. & Ε.  Γουλανδρή,  Κ. Γεωργοπούλου.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά στην κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική προσφορά του Ιατρείου από την ιδρύτρια και επί 25 χρόνια υπεύθυνη του Ιατρείου και νυν Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής καθ. Αικ. Παπανικολάου. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τη Διευθύντρια ΕΣΥ Ε. Ταγκούλη, σημερινή υπεύθυνη του Ειδικού Ιατρείου και από συνεργάτες του Ιατρείου την καθ. Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Π. Περβανίδου, τον καθ. Ψυχιατρικής Α. Πεχλιβανίδη, τη Δρ Β. Ντρε, τη Δρ Ε. Γιουρούκου, τη Δρ Μ. Μαρτίνου και πολλά ακόμη μέλη της διεπιστημονικής ομάδας που στα 25 αυτά χρόνια έχουν συνεισφέρει στο έργο του Ιατρείου.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν  στην ιστορική αναδρομή της έννοιας του Αυτισμού, τη διάγνωση σε όλο το φάσμα της ζωής, την προσαρμογή και ανθεκτικότητα της οικογένειας, τη παρέμβαση μέσω τέχνης και θέματα έρευνας.

Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα είχαν η συμμετοχή και οι παρουσιάσεις γονέων παιδιών με διάγνωση Διαταραχής Φάσματος Αυτισμού και η ανάγνωση της επιστολής ενός νεαρού ενήλικα με διάγνωση Διαταραχής Φάσματος Αυτισμού.

Λόγω των πολλών αιτημάτων παρακολούθησης πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή μετάδοση την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN