Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο Στοματολογίας το οποίο διεξήχθη στις 31 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2023 στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Royal Olympic) με κεντρικό θέμα: «Η Οδοντιατρική ως αφετηρία και προορισμός της Στοματολογίας: η σπουδαιότητα της συνεργασίας με τα άλλα αντικείμενα».

Περισσότερα για το Συνέδριο: https://stomatologycongress2023.welcometravel.gr/

Ουσιαστικά, επρόκειτο για το πρώτο συνέδριο της νεοσύστατης ΕΛ.Ε.Σ., η οποία προήλθε από τη συγχώνευση δύο προϋπαρχουσών εταιρειών με σημαντική διαδρομή και προσφορά στο χώρο της Στοματολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας.

εικόνα Viber 2023 04 01 12 07 17 493

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου Στοματολογίας με θέμα «Η Οδοντιατρική ως Αφετηρία και Προορισμός της Στοματολογίας: Η Σπουδαιότητα της Συνεργασίας με τα άλλα Αντικείμενα».

[…]

Στόχος του συνεδρίου είναι να τονιστεί ο ρόλος της Οδοντιατρικής ως αφετηρίας και προορισμού της Στοματολογίας, σε άμεση συνάρτηση με τη θέση ότι η Στοματολογία αποτελεί ειδικότητα της Οδοντιατρικής, αν και σε πολύ μεγάλο βαθμό αλληλοεπιδρά με την Ιατρική και πολλές από τις ειδικότητές της.

[…]

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναπτύξει μια σημαντική σχέση τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Στοματολογίας, όσο και με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Συνδετικός ιστός ήταν, είναι και θα είναι η Οδοντιατρική Σχολής μας!

Η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ που κατατάσσεται στις θέσεις 51-70 μεταξύ των 70 καλύτερων Οδοντιατρικών Σχολών του κόσμου και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο και την προφορά της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Γι’ αυτό και με έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, οι Πρυτανικές Αρχές προχώρησαν και προχωρούν γρήγορα, παρά τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται για τόσο μεγάλα έργα, σε σημαντικές παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές της Σχολής σημαντικά, έτσι ώστε η Οδοντιατρική Σχολή να είναι πλέον σε ισχυρότερη θέση για να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στο έργο της, ένα έργο που τυγχάνει ευρύτερης αναγνώρισης και που ενισχύει σημαντικά και συνολικά το ΕΚΠΑ ως Ίδρυμα.

[…]

Με αυτές τις σκέψεις και με την πεποίθηση ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η προαγωγή της στοματικής υγείας, χαιρετίζω τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου Στοματολογίας με θέμα «Η Οδοντιατρική ως Αφετηρία και Προορισμός της Στοματολογίας: Η Σπουδαιότητα της Συνεργασίας με τα άλλα Αντικείμενα».

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Καθηγητή και Φίλο Νικόλαο Γ. Νικητάκη, Πρόεδρο της  Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας και του 5ου Συνεδρίου Στοματολογίας και Πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής του  ΕΚΠΑ για τη διοργάνωση, το έργο του, καθώς και τη συνολική προσφορά του, όπως και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και όλες και  όλους τους συμμετέχοντες.

Σας ευχαριστώ.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να τονιστεί ο ρόλος της Οδοντιατρικής ως αφετηρίας και προορισμού της Στοματολογίας, σε άμεση συνάρτηση με τη φιλοσοφία ότι η Στοματολογία αποτελεί ειδικότητα της Οδοντιατρικής, αν και σε πολύ μεγάλο βαθμό αλληλοεπιδρά με την Ιατρική και πολλές από τις ειδικότητές της.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε στρογγυλά τραπέζια και στοχευμένες εισηγήσεις, με προσανατολισμό στα υπόλοιπα αντικείμενα της Οδοντιατρικής αλλά και επικέντρωση σε επίκαιρα θέματα κλινικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας.

εικόνα Viber 2023 04 01 12 07 17 595

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN