Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ Λαμπρινή Πήχα και Μιχαήλ Γεωργιαφέντη και του μέλους ΕΔΙΠ Διονυσίου Αμπάτη.
– Λαμπρινή Πήχα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (αυτοδίκαια ιδρυόμενη) ΔΕΟ
Η Λαμπρινή Π. Πήχα έλαβε το πρώτο της πτυχίο από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), όπου και πρώτευσε, συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), όπου επίσης αρίστευσε, και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Ο.Π.Α. με αντικείμενο τη διοίκηση επωνυμίας. Έχει λάβει πλήθος βραβείων και υποτροφιών για την εξαιρετική της επίδοση κατά τη διάρκεια των σπουδών της, μεταξύ των οποίων και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Η ερευνητική της δουλειά της έχει δημοσιευτεί με επιτυχία σε αναγνωρισμένα διεθνή συνέδρια μάρκετινγκ και επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το Journal of Business Research, το Journal of Marketing Management και το Journal of Product and Brand Management. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα είναι δραστήρια στο χώρο των επιχειρήσεων, εργαζόμενη ως σύμβουλος στρατηγικής και μάρκετινγκ και αναλαμβάνοντας το συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών έργων για λογαριασμό ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.
Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα γνωστικά αντικείμενα των μαθημάτων που διδάσκει αφορούν, μεταξύ άλλων, στη Διοίκηση Μάρκετινγκ, τη Διοίκηση Επώνυμου Προϊόντος, το Στρατηγικό Μάρκετινγκ και τη Στρατηγική των Επιχειρήσεων. Τέλος, έχει εισηγηθεί σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων.
– Μιχαήλ Γεωργιαφέντης, εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ο Μιχάλης Γεωργιαφέντης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (κατεύθυνση Γλώσσας – Γλωσσολογίας). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Μάστερ και Διδακτορικό στη Γλωσσολογία) στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Από το 2011 έως σήμερα υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στον Τομέα Γλώσσας – Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αρχικά ως Λέκτορας, και από το 2016 ως Επίκουρος Καθηγητής (μονιμοποίηση 2019). Πριν την εκλογή του στο ΕΚΠΑ, έχει επίσης διδάξει μαθήματα γλωσσολογίας στα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Ιωαννίνων καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Reading. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα εξής: Θεωρητική Γλωσσολογία, Σύνταξη Αγγλικής και Ελληνικής, ποικιλία στη σειρά των προτασιακών όρων, φαινόμενα εστίασης και πληροφορικό φορτίο και διδασκαλία της Γραμματικής. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται άρθρα σε διεθνή περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Γραμματική Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Αθήνα: ΟΕΔΒ (2009/2011) και έχει μεταφράσει το βιβλίο των D. Holton, P. Mackridge & I. Philippaki-Warburton (2004) Greek: An Essential Grammar of the Modern Language (Βασική Γραμματική της Σύγχρονης Ελληνικής Γλώσσας, Αθήνα: Πατάκης 2007). Έχει συν-επιμεληθεί 7 θεματικούς τόμους, με πιο πρόσφατο τον τόμο Contrastive Studies in Morphology and Syntax, London: Bloomsbury Publishing (2020). Από το 2017 είναι συν-διευθύνων του διατμηματικού ερευνητικού προγράμματος «Γλωσσολογία και Διδασκαλία της Γραμματικής», σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των γλωσσικών μαθημάτων (μητρικής και ξένων γλωσσών), αξιοποιώντας τα πορίσματα της σύγχρονης θεωρητικής γλωσσολογικής έρευνας (https://grammar.uoa.gr/).
– Διονύσιος Αμπάτης, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Φαρμακευτικής