Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» με συντονιστή τον Αναπλ. Καθηγητή του ΕΚΠΑ Μ. Κουκουνάρα Λιάγκη

Το διήμερο 8-9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η τελική εκδήλωση για τη χρονιά 2022-23 του HUB A του προγράμματος «Σχολεία για όλους-– Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία».

koukounaras

Ο Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, του Τμ. Θεολογίας του ΕΚΠΑ συντόνισε το έργο, το οποίο είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).

Η εκδήλωση, με θέμα «Ποιος είμαι, πού βρίσκομαι, τι ονειρεύομαι!» πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή των σχολείων: ΕΠΑΛ Βασιλικών, 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Αν. Θεσσαλονίκης, 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Παρευρέθηκαν οι οργανωτές, άνθρωποι των EEA Grants, του EWC, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δήμου Θερμαϊκού κ.ά.

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Για το έργο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: https://schoolsforall.org/

Το ΕΚΠΑ στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσει το European Wergeland Centre σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης ήδη έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό πρωτοκόλλου συνεργασίας για ίδρυση ενός διεθνούς εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος, για την ανάπτυξη των «Ικανοτήτων για Δημοκρατικό Πολιτισμό» στην Εκπαίδευση.  

image 26
image 27

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN