Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελετή απονομής 7ου μαθητικού διαγωνισμού στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 7ος μαθητικός διαγωνισμός (τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών: Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας: μια μάχη με τον χρόνο”) που διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φαρμακολογίας και το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή απονομής των βραβείων, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μουσείου Ιστορίας. Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητής κύριος Δημήτριος Καραδήμας και μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού απένειμαν τα βραβεία στους μαθητές, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής και ιδρυτής του Μουσείου Φαρμακολογίας, κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι επιβλέποντες καθηγητές των σχολείων και γονείς.

  1. Το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την εργασία με τίτλο «Η ελονοσία και η θεραπεία της από την αρτεμισινίνη».
  2. Το δεύτερο βραβείο έλαβε η ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων για την εργασία με τίτλο  «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών: Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας: μια μάχη με τον χρόνο».
  3. Το τρίτο βραβείο έλαβε η ομάδα του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης για την εργασία με τίτλο «Η νόσος της ευλογιάς».

Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, οι ομάδες των μαθητών που έλαβαν τα δύο πρώτα βραβεία και σε συνεργασία με το προσωπικό του Μουσείου, θα υλοποιήσουν τις πρότασεις τους για τον σχεδιασμό περιοδικού εκθέματος σχετικού με το θέμα της εργασίας τους. Τα περιοδικά εκθέματα θα εκτεθούν σε χώρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της χρονιάς και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγήσουν του συμμαθητές τους και να τους παρουσιάσουν την εργασία τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν:

  1. Η Διευθύντρια του Μουσείου Φαρμακολογίας, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, κα Χάρις Λιάπη
  2. Ο Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής, κος Κωνσταντίνος Δεμέτζος
  3. Ο Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής, κος Ανδρέας Παπαπετρόπουλος
  4. Η Καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας, κυρία Ευαγγελία Μαυρικάκη
  5. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής, κος Ευάγγελος Καραλής
  6. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Αρχείων ΕΚΠΑ, κος Ευάγγελος Παπούλιας (Δρ.)
  7. Η Μουσειοπαιδαγωγός-επιμελήτρια του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Φαίη Τσίτου (Δρ.)

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN