Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των συμμετοχών και διακρίσεων των φοιτητών της Νομικής Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς για το ακαδημαϊκό έτος 2022-223

Με την παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Δημόπουλου και του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Καθηγητή Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου πραγματοποιήθηκε στις 6.7.2023 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών η βράβευση πενήντα φοιτητών της Σχολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε δώδεκα διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

13 2289 BRAB NOM 060723


Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά:

Η προσφώνηση έγινε από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Γ. Σισιλιάνος.

13 2279 BRAB NOM 060723

Στην προσφώνησή του ο Πρύτανης, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με μεγάλη χαρά και εξαιρετική τιμή βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην ιστορική Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου μας, για να τιμήσουμε αυτούς που και οι ίδιοι τίμησαν με τις διακρίσεις τους το Πανεπιστήμιό μας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όπως βρεθήκαμε και πριν από ένα χρόνο, όπως και πριν από την πανδημία, γιατί η σημερινή τελετή έχει πλέον καθιερωθεί και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας συγκινεί ιδιαιτέρως!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει καθιερωθεί η Νομική μας Σχολή να διακρίνεται με τις συμμετοχές της σε διεθνείς διαγωνισμούς!

[…]

Οι διακρίσεις αυτές της Νομικής μας Σχολής καθιστούν ευρύτερα γνωστή την άριστη ακαδημαϊκή κατάρτιση των φοιτητών μας, αποδεικνύουν, παράλληλα, τη μεθοδική δουλειά προετοιμασίας που γίνεται και ενισχύουν την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας, που όλοι μας επιδιώκουμε, με τρόπο απτό και αδιαμφισβήτητο.

Μάλιστα, όταν η διεθνής αναγνώριση προέρχεται από τους ομοτέχνους, και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο, τότε πρόκειται ασφαλώς για μεγίστη τιμή όχι μόνο για τη Νομική Σχολή και το Πανεπιστήμιό μας, αλλά και για τον νομικό κόσμο της χώρας μας και για την ίδια τη χώρα.

[…]

Στην πορεία αυτή οι συνεχόμενες διεθνείς διακρίσεις που επιτυγχάνουν οι φοιτητές μας, συχνά έναντι ιστορικών πανεπιστημίων με μεγάλη παράδοση, αποδεικνύουν ότι η Νομική Σχολή μας κατατάσσεται συστηματικά, από πλευράς ακαδημαϊκών επιδόσεων μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών νομικών σχολών. Επίσης, οι διακρίσεις αυτές συμβάλλουν στην υψηλή αξιολόγηση και του Πανεπιστημίου μας.

[…]

Όλα αυτά τα χρόνια, η προσήλωση του ακαδημαϊκού και φοιτητικού δυναμικού της Νομικής Σχολής σε υψηλές επιδόσεις, όχι μόνον αποτέλεσε αλλά και αποτελεί πηγή θετικής δημοσιότητας για το Πανεπιστήμιό μας, αλλά ενισχύει τους στόχους που έχουμε θέσει για ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο των διεθνών προκλήσεων.

Για τους γονείς των παιδιών μας, τέλος, η σημερινή εκδήλωση αποτελεί επιβράβευση και των δικών τους κόπων, θυσιών και προσδοκιών, για μία ακαδημαϊκή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά μας και τους καθηγητές τους.


Ακολούθησε η παρουσίαση των διεθνών διαγωνισμών και διακρίσεων της Νομικής Σχολής από τους ακαδημαϊκούς υπευθύνους των ομάδων:

Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη
– Helga Pedersen Moot Court Competition
– Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου
– International Roman Law Moot Court Competition
– World Universities Debating Championship

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ρεβέκκα-Εμμανουέλα Παπαδοπούλου
– European Law Moot Court Competition (ELMC)
– Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition

Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Κυριακόπουλο
– Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition

Επίκουρο Καθηγητή Αναστάσιο Γουργουρίνη
– Foreign Direct Investment International Arbitration Moot

– John H. Jackson Moot Court Competition on World Trade Organization Law

– Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Court Competition

Δρ. Ελένη Μίχα, μέλος ΕΔΙΠ
– International Bar Association International Criminal Court Moot Court Competition (IBAICCMCC)

Δρ. Σταύρο-Ευδόκιμο Πανταζόπουλο, Επισκέπτη Ερευνητή
– All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competion

Σημειώνουμε ιδιαίτερα τις διακρίσεις των ομάδων της Σχολής στους τελικούς γύρους

• 1η θέση στο διαγωνισμό «All European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition», Λιουμπλιάνα, 15-18 Νοεμβρίου 2022

• 1ο βραβείο Palma Victoriae και το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα στο διαγωνισμό «International Roman Law Moot Court Competition», Νάπολη 20-21 Απριλίου 2023

• 2η θέση στο διαγωνισμό «Helga Pedersen Moot Court Competition», Στρασβούργο 22-26 Μαΐου 2023

• 3η θέση παγκοσμίως και τη 2η θέση του Γενικού Εισαγγελέα στο διαγωνισμό «European Law Moot Court Competition», Λουξεμβούργο, 20-21 Απριλίου 2023

Η τόσο επιτυχημένη, πυκνή και διαχρονική συμμετοχή σε πλειάδα διεθνών διαγωνισμών αναδεικνύει την εξωστρέφεια της Νομικής Σχολής και το επίπεδο σπουδών σε αυτήν.

Βλ. επίσης την ανακοίνωση της Νομικής: https://www.law.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/teleti_brabeysis_ton_foititon_poy_symmeteichan_se_diethneis_diagonismoys_to_2022_2023/

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN