Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Athens Colloquium on Kant and German Idealism

Το Athens Colloquium on Kant and German Idealism διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό επιστημονικό colloquium που διεξάγεται μέσω Webex και αποτελεί ένα φιλόξενο φόρουμ για τη συζήτηση των πρόσφατων, υψηλής ποιότητας δημοσιεύσεων όσον αφορά τον Καντ και τον Γερμανικό Ιδεαλισμό. Σε τακτική βάση το επιστημονικό colloquium πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα, από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο και από Φεβρουάριο έως Ιούνιο. Εκτάκτως προστίθενται και άλλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, ημερίδες και συνεντεύξεις πάνω στο θέμα του επιστημονικού colloquium. Επαρκής χρόνος δίνεται για όλες τις συζητήσεις.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, 18:00

Luigi Caranti (Πανεπιστήμιο της Catania)

The Kantian Federation

Εισαγωγικά σχόλια: Paul Guyer (Πανεπιστήμιο Brown)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ WEBEX: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m91842b0b16d658b3f38a25a53f195227

Διοργανωτές: Ιωάννης Τρισόκκας, Sebastian Stein, Σταύρος Παναγιώτου, Κώστας Μόρφης

***

Luigi Caranti

Luigi Caranti

Ο Luigi Caranti (Ph.D. Boston University) είναι καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Catania. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής σε διάφορα διεθνή πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Columbia και του Goethe Universität Frankfurt. Ειδικεύεται στη φιλοσοφία του  Immanuel Kant, αλλά και στις θεωρίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης. Ανέλαβε διάφορα χρηματοδοτημένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την παρούσα περίοδο ηγείται ενός MC RISE προγράμματος με τίτλο “Kant in South America”. Έχει πρόσφατα δημοσιεύσει τη μονογραφία The Kantian Federation (Cambridge University Press, 2022) και ένα τρίτομο συλλογικό έργα με θέμα τη σχέση του Kant με τον σύγχρονο κόσμο (Routledge, 2022). 

Guyer Paul 2

Paul Guyer

Ο Paul Guyer είναι ο Jonathan Nelson Καθηγητής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και ο Florence R.C. Murray Καθηγητής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pennsylvania. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Harvard, από όπου πήρε και το διδακτορικό του. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία με θέμα τον Kant, καθώς και το τρίτομο έργο A History of Modern Aesthetics (2014) και το βιβλίο A Philosopher Looks at Architecture (2021). Ήταν Γενικός Επιμελητής της έκδοσης των απάντων του Immanuel Kant από το εκδοτικό οίκο του Cambridge (1992-2016). Το βιβλίο του Kant’s Impact on Moral Philosophy θα δημοσιευτεί από το Oxford University Press το 2024. 

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN