Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«The Lancet»: Σημαντική μελέτη για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων με τη συμμετοχή του Αν. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Π. Παπαναγιώτου

papa

Σημαντική μελέτη δημοσιεύθηκε για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων στο έγκριτο περιοδικό «The Lancet», στους συγγραφείς της οποίας ανήκει το μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Παπαναγιώτου του Ά Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Η έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη της μηχανικής θρομβεκτομής σε ΑΕΕ για τους ασθενείς που προσέρχονται αργότερα στα νοσοκομεία, επεκτείνοντας τις ενδείξεις της θεραπείας. Η θρομβεκτομή οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 18,4% περισσότερων ασθενών, που ανέκτησαν την ικανότητα να περπατούν χωρίς βοήθεια τρεις μήνες μετά το εγκεφαλικό τους επεισόδιο και συνέβαλε σε σημαντική μείωση των ποσοστών θνησιμότητας κατά σχεδόν 20%.

Ο κ. Παπαναγιώτου είναι ένας από τους πρωτεργάτες της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Επεμβατικής Θεραπείας Εγκεφαλικών Επεισοδίων των Νοσοκομείων Αρεταίειο/Αιγινήτειο/Αλεξάνδρα.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN