Στις 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Σταδιοδρομίας στις Διαστημικές Τεχνολογίες, Εφαρμογές και Υπηρεσίες Made in Greece» που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά από κοινού για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τους, καθώς και για τους αποφοίτους τους, το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Διαστημικές Τεχνολογίες, Εφαρμογές και Υπηρεσίες – STAR» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που υποστηρίζεται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Φυσικής.
Την ημερίδα τιμήσαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, η ηγεσία της Lockheed Martin Europe και Lockheed Martin Aeronautics, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Ιωάννης Εμμανουήλ, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Φυσικής, Πληροφορικής και πάνω από 200 φοιτητές και φοιτήτριες Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α.
Στην Κεντρική ομιλία, ο Chief Executive Europe της Lockheed Martin, κ. Jonathan Hoyle (CBE) παρουσίασε το όραμα της Lockheed Martin για την Αεροδιαστημικής και τις μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Hoyle ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τα μελλοντικά, επιστημονικά μυαλά της Ελλάδας στην “Ημέρα Σταδιοδρομίας στις Διαστημικές Τεχνολογίες, Εφαρμογές και Υπηρεσίες Made in Greece” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευση STEM διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας για τις ερχόμενες δεκαετίες, μέσω καινοτόμων μυαλών που εξελίσσουν καθημερινά την επιστήμη και την τεχνολογία.»
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε από την Lockheed Martin και το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ε.Κ.Π.Α. η πρόθεση να συνεργασθούν οι δύο οργανισμοί στενότερα σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στην Αεροδιαστημική και σε θέματα STEM – Science Technology, Engineering and Mathematics.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Lockheed Martin (χρυσός χορηγός) και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), την Θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece) του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, και την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).
Οι διοργανωτές:
Καθηγητής Βάιος Λάππας, Πρόεδρος Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Καθηγητής Αντώνης Πασχάλης, Συνιδρυτής του Δ.Π.Μ.Σ. STAR