Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία διεξήχθησαν διάλεξη και εργαστήρια σχετικά με τις τεχνικές χάραξης επιγραφών που διοργάνωσαν οι καθηγητές του Ε.Κ.Π.Α. Πλάτων Πετρίδης και Σοφία Ανεζίρη

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία τριήμερο σεμινάριο [13-15/05/2024] με θέμα «Engraving techniques on stones» το οποίο διοργάνωσαν οι καθηγητές Πλάτων Πετρίδης και Σοφία Ανεζίρη και στο οποίο μετείχαν μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές Αρχαίας Ιστορίας-Επιγραφικής, Αρχαιολογίας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.. Το σεμινάριο προσφέρθηκε από τον Δρ Thierry Gregor, επιστημονικό συνεργάτη του Université de Poitiers (Centre d’études supérieures de civilisation médiévale), και οργανώθηκε από το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Ε.Κ.Π.Α..

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο Δρ Thierry Gregor έδωσε μια διάλεξη και πρόσφερε δύο εργαστήρια χάραξης επιγραφών σε λίθο, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Αίθριο Εκμαγείων του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τη χρήση των εργαλείων, καθώς επίσης με τον σχεδιασμό και τη χάραξη κειμένων σε μάρμαρο.

image
image 1
image 2

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN