Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση του πρώτου πανεπιστημιακού βιβλίου Διαστημικής Φυσικής στα ελληνικά με τίτλο «Πέρα από τα όρια του πλανήτη μας: Ο συναρπαστικός κόσμος του Διαστήματος»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του πρώτου πανεπιστημιακού βιβλίου Διαστημικής Φυσικής στα ελληνικά, σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Πέρα από τα όρια του πλανήτη μας: Ο συναρπαστικός κόσμος του Διαστήματος» στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

IMG 6942

Το βιβλίο, που είναι δωρεάν διαθέσιμο σε μορφή PDF στο αποθετήριο “Κάλλιπος” (https://repository.kallipos.gr/handle/11419/11507) και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Σταμάτιο Κριμιζή. Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι τέσσερις συγγραφείς: 

  • Δρ. Ιωάννης Δαγκλής, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α.
  • Δρ. Χρήστος Κατσαβριάς, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α.
  • Δρ. Νικόλαος Σέργης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος 
  • Δρ. Μαρίνα Γεωργίου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Ομότιμος Καθηγητής Δημοσθένης Ασημακόπουλος, οι Καθηγήτριες του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. Δέσποινα Χατζηδημητρίου και Έλενα Φλόκα, ο Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Ε.Κ.Π.Α. Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α., Κανάρης Τσίγκανος, καθώς και φοιτητές και πλήθος κόσμου. 

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/room/903?eventid=16339&vod=13427_session.

IMG 20240520 200640 copy

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN