Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ποίηση και Θεολογία: Ποιητές και Στοχαστές μιλούν για τη σχέση τους με τον Θεό»

Την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ποίηση και Θεολογία: Ποιητές και Στοχαστές μιλούν για τη σχέση τους με τον Θεό», σε επιμέλεια της Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κίρκης Κεφαλέα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ε.Κ.Π.Α.

JIM 6098
JIM 6178
JIM 6244
JIM 6569

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Πρυτανικών Αρχών του Ε.Κ.Π.Α., μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητές, Ομότιμοι Καθηγητές, ερευνητές, ιερείς, εκπαιδευτικοί, λογοτέχνες, φοιτήτριες και φοιτητές και το κοινό.

Ο τόμος περιλαμβάνει διαλέξεις σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών που δόθηκαν στη Θεολογική Σχολή με κύριο άξονα την εξερεύνηση των δεσμών μεταξύ θεολογίας και λογοτεχνίας κατά τα έτη 2010–2024, στο πλαίσιο της δράσης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας «Παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών και διανοητών», υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη της Καθηγήτριας κ. Κίρκης Κεφαλέα.

Περιέχονται κείμενα των: Δημήτρη Κοσμόπουλου, Νάσου Βαγενά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και Χάρη Βλαβιανού, Χρήστου Γιανναρά, Κυριάκου Χαραλαμπίδη και Αντώνη Φωστιέρη, Ελένης Λαδιά, Σταύρου Ζουμπουλάκη, Βασίλη Καραποστόλη, Θανάση Χατζόπουλου και Στέλιου Ράμφου.

JIM 6281
JIM 6342
JIM 6449
JIM 6469

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. και Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νικόλαος Θωμαΐδης.

Για το βιβλίο μίλησαν η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγήτρια κ. Θεοδώρα Αντωνοπούλου, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, και η επιμελήτρια του τόμου, Καθηγήτρια κ. Κίρκη Κεφαλέα.

Εκ των συμμετεχόντων στον τόμο, παρενέβησαν: η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο ποιητής Δημήτρης Κοσμόπουλος, η πεζογράφος Ελένη Λαδιά και ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης.

Με σχόλιό του για το βιβλίο και τη σχέση ποίησης και θεολογίας παρενέβη επίσης ο πρώην Πρόεδρος [2015-2020] του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης.

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

Τον συντονισμό έκανε η κ. Αγγελική Κορρέ, ποιήτρια, θεολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

JIM 6482
JIM 6496
JIM 6534
JIM 6544
JIM 6526

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN