Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρωτογενής τομέας – Με το βλέμμα στο μέλλον: Εκδήλωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων για τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη γεωργία ακριβείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Π.Α. στο Συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά Ευβοίας, η δεύτερη κατά σειρά ομιλία του 1ου κύκλου ομιλιών «Μάιος – Ιούνιος 2024» του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Εικόνα2
Εικόνα1
Εικόνα3
Εικόνα6

Οι ομιλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών της τοπικής κοινωνίας που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, την παρουσίαση νέων σύγχρονων τεχνολογιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής, την ενημέρωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, και άλλα συναφή θέματα.  

Η ομιλία είχε θέμα «Τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη Γεωργία Ακριβείας», με ομιλητές τον κ. Θεόδωρο Ζαχαριάδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Ε.Κ.Π.Α. και την κ. Άννα Βατσανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του ιδίου Τμήματος. Ενδεικτικά, παρουσιάστηκαν νέες και σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται στη Γεωργία Ακριβείας, πρακτικές αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής κ.ά.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ψαθάς και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα θέματα συνεργασίας με το Ε.Κ.Π.Α. κ. Ευαγγελία Σακκή – Καραμούζη. Συντονιστής της ομιλίας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Νικόλαος Αφράτης.

Εικόνα4

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN