Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυναμική Συμμετοχή του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας Ε.Κ.Π.Α. στην Κορυφαία Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2024» 

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία και δυναμισμό στα «Ποσειδώνια 2024», την κορυφαία διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 7 Ιουνίου 2024, στην Αθήνα.

Η διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» θεωρείται η μεγαλύτερη και πληρέστερη στο είδος της παγκοσμίως και πραγματοποιείται στην Ελλάδα ανά διετία. Η πρόσφατη Έκθεση «Ποσειδώνια 2024», ειδικότερα, αξιολογήθηκε ως η πολυπληθέστερη και πλέον επιτυχής στο είδος της, από κάθε προηγούμενη χρονιά, με ρεκόρ στους αριθμούς των εταιριών-εκθετών (2.038), τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων (138) και το σύνολο επισκεπτών (32.530).

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας είχε οργανώσει αυτόνομο περίπτερο στα «Ποσειδώνια 2024», εκπροσωπώντας τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και το Ε.Κ.Π.Α. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τη λειτουργία του Τμήματος, τα προγράμματα σπουδών του και τις πολυσχιδείς ακαδημαϊκές και ερευνητικές του δράσεις.

Κατά τη διάρκεια των «Ποσειδωνίων 2024», το περίπτερο του Τμήματος ΔΙΛΙΝ στην Έκθεση στελέχωνε καθημερινά το σύνολο των διδασκόντων του Τμήματος, σε συνεργασία με ομάδες εθελοντών φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος από όλα τα έτη σπουδών. Το περίπτερο του Τμήματος ΔΙΛΙΝ επισκέφθηκαν πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες από άλλα ιδρύματα, στελέχη ναυτιλιακών, λιμενικών και εφοδιαστικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της διεθνούς ναυτιλιακής Κοινότητας, επικεφαλής φορέων και οργανισμών της ευρύτερης ναυτιλιακής αγοράς, ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την πλούσια ανταλλαγή, απόψεων, ιδεών και γνώσεων αλλά και την ενίσχυση αντίστοιχων συνεργασιών. Το Τμήμα, με την παρουσία του στην έκθεση, πέτυχε να αναδείξει και να προβάλει το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα των ακαδημαϊκών ναυτιλιακών σπουδών και τη συμβολή του στην εφαρμοσμένη έρευνα στο πεδίο.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας παρουσίασε, ειδικότερα:

  • τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό) που παρέχουν επίκαιρες γνώσεις και δεξιότητες αιχμής στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ακαδημαϊκών ναυτιλιακών σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α.,
  • τις νέες ερευνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν σε κρίσιμα πεδία, όπως, μεταξύ άλλων, ναυτιλιακές και λιμενικές τεχνολογικές εφαρμογές, πράσινο περιβάλλον, απανθρακοποίηση και προστασία, εναλλακτικές επενδύσεις και πράσινη χρηματοδότηση, γαλάζια οικονομία και βιωσιμότητα, προσελκύοντας έτσι το ισχυρό ενδιαφέρον της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής Κοινότητας,
  • τα σχέδια καινοτομίας και τις πρωτότυπες δράσεις που μελετά ερευνητικά για τη βελτίωση της ναυτιλιακής ασφάλειας και της πράσινης αποδοτικότητας της ναυτιλίας και των λιμένων,
  • τις συνεργασίες με τη ναυτιλιακή, λιμενική, εφοδιαστική βιομηχανία, καθώς και με ακαδημαϊκούς φορείς στην εγχώρια και διεθνή αγορά, που στοχεύουν στην προώθηση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.
9ebe79f51726

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του Ε.Κ.Π.Α. οργανώνει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα σπουδών, με ευρεία διεπιστημονικότητα των γνωστικών αντικειμένων, όπως, μεταξύ άλλων, οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών, λιμενικών και εφοδιαστικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομική διοίκηση, λογιστική και επιχειρηματικότητα, γαλάζια οικονομία, πράσινο περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και βιωσιμότητα, ποσοτικές μεθόδους, τεχνολογικές καινοτομίες και πληροφορικές εφαρμογές, αρχές δικαίου, ιστορία διεθνών σχέσεων και γεωπολιτική, με εστίαση στη ναυτιλία, τους λιμένες, την εφοδιαστική αλυσίδα και την ενέργεια, κεντρικοί πυλώνες των συστημάτων θαλασσίων μεταφορών.

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του Ε.Κ.Π.Α. οργανώνει επίσης το Εντατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΄Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες’. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει σύγχρονες, διεπιστημονικές και στοχευμένες ακαδημαϊκές γνώσεις, με επιστημονική εξειδίκευση, υψηλή κατάρτιση και σύνθετες επαγγελματικές δεξιότητες, για δυναμική ανέλιξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας του ευρύτερου διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

website: https://www.pms.uoa.gr και https://spm.pms.uoa.gr|
email: secr@pms.uoa.gr και spm@pms.uoa.gr
Τηλ.: +30 22280-21860, +30 22280-21861 

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN