Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ε.Κ.Π.Α.: Συνδιοργάνωση διεθνούς Θερινού Σχολείου στη Νέα Υόρκη στην ενότητα Urban Data Science

Με τη συνεργασία του Ε.Κ.Π.Α., του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Ουρουγουάης και του Πανεπιστημίου της Τuscia (Ιταλία), πραγματοποιείται στο διάστημα 16 Ιουνίου με 6 Ιουλίου (2024) θερινό σχολείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές στην ενότητα Urban Data Science. Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στοχεύει στη γνωριμία με νέες τεχνικές για τη μελέτη του αστικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ενίσχυση της ανθετικότητας του στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

summer school new york

Το Θερινό Σχολείο διακρίνεται σε τρεις ενότητες: αστική υδρολογία, αστικός μεταβολισμός (urban metabolism) και αστικό θερμικό περιβάλλον. Την υποστήριξη της 3ης ενότητας έχει αναλάβει το Ε.Κ.Π.Α. και συγκεκριμένα ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης και ο Δρ. Κώστας Φιλιππόπουλος. Το Ε.Κ.Π.Α. συμμετέχει με ομάδα 4 υποψηφίων διδακτόρων από τον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής.

Η συνδιοργάνωση του Θερινού Σχολείου είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α. και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο του μνημονίου, το Ε.Κ.Π.Α. συντονίζει επίσης (μέσω του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Καρτάλη) για 3η συνεχόμενη χρονιά, την ερευνητική εργασία (capstone project) ομάδας φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η εργασία είναι διάρκειας ενός έτους και αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN