Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Guangdong με τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Guangdong, αποτελούμενη από τους κ.κ. Zhou Peng και Shi Youqi, συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κ. Δημήτριο Δρόσο. Κατά τη συνάντησή τους, οι εκπρόσωποι του κινεζικού Πανεπιστημίου επισήμαναν πως το Πανεπιστήμιο Guangdong προσβλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνέχιση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με το Ε.Κ.Π.Α. και επέκτασής της, με την υπογραφή ειδικών συμφωνιών με τα αντίστοιχα Τμήματα ξένων γλωσσών του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης, και με τα Τμήματα Νομικής και Οικονομικών Επιστημών. Επίσης, οι κ.κ. Zhou Peng και Shi Youqi εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία μεταξύ των μελών Δ.Ε.Π. σε επιστημονικά προγράμματα.

εικόνα Viber 2024 07 02 14 50 59 479
εικόνα Viber 2024 07 02 14 51 00 818

Οι εκπρόσωποι και των δύο Πανεπιστημίων συμφώνησαν ότι υπάρχει ήδη μια πολύ καλή βάση συνεργασίας, ώστε να είναι δυνατή η επέκτασή της και σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της μελέτης βαλκανικών/σλαβικών γλωσσών. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του κινεζικού πανεπιστημίου ανέπτυξαν το ενδιαφέρον τους για τη διατήρηση και επέκταση της συμφωνίας στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, δεδομένου ότι, όπως είπαν, η Ελλάδα αποτελεί κόμβο μεταξύ της Κίνας και των Βαλκανικών χωρών, καθώς και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) με το Πανεπιστήμιο Guangdong έχουν υπογράψει διμερή διεθνή συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας έχει υπογραφεί και μια ειδική συμφωνία με τη Φιλοσοφική Σχολή που αφορά στις σπουδές Κινέζων φοιτητών και φοιτητριών στο αντικείμενο των Κλασικών Ελληνικών Σπουδών και Γλώσσας.

Λόγω αυτής της ειδικής συμφωνίας, έχουν μέχρι σήμερα φοιτήσει στο Ε.Κ.Π.Α. 20 αριστούχοι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Guangdong. Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 φοιτούν 6 και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 έχουν ήδη επιλεγεί 10 φοιτητές. Το Guangdong είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κίνα, και ένα από τα τρία που έχει Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας μεταξύ των 33 Τμημάτων ξένων γλωσσών που διαθέτει. Έχει δε, 605 συμφωνίες με αντίστοιχα πανεπιστήμια από 60 χώρες.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN