Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελετή λήξης του Προγράμματος Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 και απονομής των Ενδεικτικών Σπουδών στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες

Η τελετή λήξης του Προγράμματος Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 και απονομής των Ενδεικτικών Σπουδών στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

JIM 6716
JIM 6232

Στην τελετή, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια κ. Σοφία Παπαϊωάννου απηύθυνε προσφώνηση. Χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Καθηγήτρια κ. Θεοδώρα Αντωνοπούλου και η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Νικολάου. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Καθηγητής κ. Δημήτριος Καραδήμας παρέθεσε σύντομη ομιλία. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Ενδεικτικών Σπουδών στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες.

Το Πρόγραμμα Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών) λειτουργεί από το έτος 1988 κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Πρόγραμμα έχει σκοπό την εξοικείωση ξένων ελληνιστών με τον Νεοελληνικό Πολιτισμό, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία και την Τέχνη. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των Τμημάτων ξένων Πανεπιστημίων, στα οποία διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα που έχουν σχέση με τις Ελληνικές σπουδές. Καταλυτική υπήρξε η συμβολή στο Πρόγραμμα του αείμνηστου Αν. Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Παναγιώτη Κοντού.

JIM 6188
JIM 6294
JIM 6299
JIM 6315
JIM 6341

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN