Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύο μοναδικά ακαδημαϊκά προγράμματα ηγεσίας για επαγγελματίες υγείας – Μία πρόταση ανάπτυξης και βιωσιμότητας

Η ακαδημαϊκή ομάδα της Δρ. Μαρίας Αντωνιάδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στην Οδοντιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., προσκαλεί όλους τους συναδέλφους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες υγείας σε δύο καινοτόμα και μοναδικά προγράμματα ηγεσίας μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Ε.Κ.Π.Α.. Πρόκειται για εκπαιδευτικές ευκαιρίες που ενισχύουν τις ηγετικές ικανότητες και προάγουν τη βιωσιμότητα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, συνδυάζοντας ακαδημαϊκή αριστεία με πρακτικές εφαρμογές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου μας.

Το Αριστοτελικό Πρόγραμμα Ηγεσίας αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας

Η ομάδα προσφέρει το Αριστοτελικό Πρόγραμμα Ηγεσίας με τίτλο: Aristotelian Anthropocentric Model for Sustainable Leadership in Healthcare (Αριστοτελικό μοντέλο Βιώσιμης Ηγεσίας για τις υπηρεσίες υγείας).

Πρόκειται για ένα ολιστικό πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2024. Το πρόγραμμα αυτό ξεπερνά την παραδοσιακή εκπαίδευση στη διοίκηση, προσφέροντας μια μοναδική, ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, που αντλεί από καθολικές και διαχρονικές φιλοσοφικές (και όχι μόνο) αρχές. Σχεδιάστηκε ειδικά για να υποστηρίξει τη βιωσιμότητα και την ποιότητα στην υγεία, προωθώντας την ανάπτυξη τόσο σε ατομικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Γιατί να επιλέξει κάποιος αυτό το πρόγραμμα;
Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε τη μόνη ηγετική προσέγγιση παγκοσμίως που είναι ολοκληρωμένη και, ως εκ τούτου, μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα στις ανάγκες του κάθε οργανισμού υγείας συνολικά, προωθώντας:
– Μετασχηματισμό κάθε δομής υγείας σε έναν βιώσιμο οργανισμό: Ενδυνάμωση της βιώσιμης ηγεσίας εντός του οργανισμού, με δημιουργία μιας σταθερής κουλτούρας βιώσιμης αποδοτικότητας βάσει διαχρονικών και καθολικών προτύπων απόδοσης.
– Οικονομική αποδοτικότητα: Αύξηση της απόδοσης της επένδυσης από την εκπαίδευση αυτή, με αντιμετώπιση των θεμελιωδών εμποδίων προς την αποτελεσματική και αποδοτική εφαρμογή επαγγελματικών δεξιοτήτων, πολιτικών, επαγγελματικών και συμπεριφορικών προτύπων και εταιρικών αξιών, και με βιώσιμη προσαρμογή στην αλλαγή.
– Εταιρική κοινωνική ευθύνη: Ενδυνάμωση των συναδέλφων ώστε να είναι φορείς βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζοντας τα διαχρονικά και καθολικά πρότυπα βιωσιμότητας σε κάθε πλαίσιο.

Με το πρόγραμμα αυτό οραματιζόμαστε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων ως ηγετών πλέον, στον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε ένα βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα.
Εγγραφή : https://www.leader-edu.cce.uoa.gr/sustainable-leadership-in-healthcare-program-an-aristotelian-model/

Το πρόγραμμα Γυναικείας Ανθεκτικότητας για επαγγελματίες υγείας

Το πρόγραμμα  αυτό με τίτλο: Resilience. A Comprehensive Program for Professional Women in Healthcare (Ανθεκτικότητα. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για γυναίκες επαγγελματίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης),

προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τις συμμετέχουσες συναδέλφους στο χώρο της υγείας να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και ηγετικές ικανότητες, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξέλιξη των οργανισμών στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι σημαντικό για τις γυναίκες εργαζόμενες;
Οι γυναίκες επαγγελματίες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις, τόσο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία όσο και στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής ζωής και των κοινωνικών προσδοκιών που τις συνοδεύουν. Συχνά λοιπόν καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα σε πολλαπλούς και συγκρουόμενους ρόλους. Aυτο το mentoring πρόγραμμα προσφέρει τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αναπτύξουν ανθεκτικότητα, η οποία είναι κρίσιμη για την επαγγελματική τους ανέλιξη, τη διαχείριση του άγχους στο χώρο εργασίας και την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη των εργαζομένων
Η επένδυση στην ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων όχι μόνο ενισχύει την απόδοση κάθε δομής υγείας αλλά συμβάλλει και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει τη βιωσιμότητα και την ισότητα. Μια ανθεκτική γυναίκα επαγγελματίας στο χώρο της υγείας, μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα σε εργασιακό επίπεδο εμπνέοντας και άλλους να αναπτύξουν παρόμοια χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας και ηγεσίας.

Διεθνείς τάσεις και μοναδικότητα του προγράμματος αυτού
Σε έναν κόσμο όπου τα προγράμματα ηγεσίας για γυναίκες αυξάνονται και άλλα πανεπιστήμια προσφέρουν παρόμοιες ευκαιρίες, το πρόγραμμα μας ξεχωρίζει επειδή βασίζεται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και προσφέρει πιστοποίηση από ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η πιστοποίηση αυτή δίνει κύρος και διεθνή αναγνώριση στις συμμετέχουσες, ενισχύοντας περαιτέρω τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Πληροφορίες: https://www.leader-edu.cce.uoa.gr/resilience-a-comprehensive-program-for-professional-women-in-healthcare/
Εγγραφήhttps://cce.uoa.gr/courses-detailed/3ac58e12-9360-470e-a1cd-8f5a7dad06dc
Kαι τα δύο προγράμματα διατίθενται στην αγγλική γλώσσα.

Σημαντική σημείωση: Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά συμβάλλει στη χρηματοδότηση του Ε.Κ.Π.Α. και στην περαιτέρω έρευνα πάνω σε θέματα ηγεσίας στο χωρό της υγείας.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN