Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεργασία της Alpha Bank και του ΠΜΣ του Ε.Κ.Π.Α. «Εσωτερικός Έλεγχος, Διαχείριση Κινδύνων & Κανονιστική Συμμόρφωση»

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν η Alpha Bank και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εσωτερικός Έλεγχος, Διαχείριση Κινδύνων & Κανονιστική Συμμόρφωση» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Αυτή η σημαντική συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της εφαρμογής και της κουλτούρας των σύγχρονων πρακτικών εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης στον τραπεζικό τομέα, στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα. Μέσα από κοινές δράσεις, όπως η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα στελέχη της Alpha Bank, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, η προώθηση της έρευνας, και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση νέων ταλέντων, η συνεργασία μας με την Alpha Bank θα προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των στελεχών της και των φοιτητών/αποφοίτων μας.

Το Πρόγραμμά μας, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής που ακολουθεί από την ίδρυσή του, συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών του χρηματοοικονομικού κλάδου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Εικόνα2

Από την πλευρά της Alpha Bank, στην τελετή παραβρέθηκαν ο Chief Risk Officer του Ομίλου Σπύρος Ανδρονικάκης, ο Chief Risk Control Officer Γιώργος Αδρακτάς, ο Chief of Compliance Ξενοφών Αυλωνίτης, η Chief of Internal Audit Μαρία Ροντογιάννη, η Talent Acquisition Development and Change Management Director Πέννυ Γιαλακίδη, ο Non-Financial Risks Control Director Γιώργος Φορτσάρης, ο Credit Risk and Enterprise Risk Modelling Director Κωνσταντίνος Ανυφαντάκης, ο Credit Control Director Αντώνης Γεραμάνης και η Risk Models and Data Validation Director Αναστασία Κούβαρη.

Το Ε.Κ.Π.Α. εκπροσώπησαν ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δημήτριος Καινούργιος, οι Αναπληρωτές Καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γεώργιος Δότσης και Σπυρίδων Παπαθανασίου και ο Εξωτερικός Συνεργάτης για ζητήματα διαχείρισης κινδύνων και Διδάσκων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εσωτερικός Έλεγχος, Διαχείριση Κινδύνων & Κανονιστική Συμμόρφωση» του Πανεπιστημίου Δημήτριος Μπλουγουράς.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ: https://lnkd.in/duy43mjV

 

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN