Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υποδοχή των φοιτητών και φοιτητριών του Αγγλόφωνου Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η τελετή υποδοχής των φοιτητών και φοιτητριών του Αγγλόφωνου Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πρυτανικών Αρχών, της διοίκησης της Σχολής Επιστημών Υγείας, της Ιατρικής Σχολής, και περισσοτέρων από 250 φοιτητών/φοιτητριών, γονέων και φίλων τους.

FOTO 0087

Το πρόγραμμα “Medical Degree” του Ε.Κ.Π.Α. ειδικά για αλλοδαπούς φοιτητές, διανύει τον τρίτο χρόνο της ιδιαίτερα επιτυχημένης  λειτουργίας του. Αυτά τα τρία χρόνια επιτυχίας του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 3.000 άτομα, οι ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν ανέλθει σε 700 από 79 χώρες.  Έχουν γίνει δεκτοί και σπουδάζουν στο πρόγραμμα φοιτητές από 28 χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Λίβανος, Μαλδίβες, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ζιμπάμπουε, Ελβετία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Συρία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο).

FOTO 0214

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, η τελετή υποδοχής επεφύλασσε την Τελετή Λευκής Ποδιάς, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδό τους στον κόσμο της ιατρικής και την έναρξη της κλινικής τους εκπαίδευσης. Οι πρωτοετείς φοιτητές φόρεσαν για πρώτη φορά τη λευκή τους ποδιά, το παγκόσμιο σύμβολο της ιατρικής επιστήμης, και έλαβαν το βάπτισμα του πυρός ως μελλοντικοί ιατροί.

FOTO 0029

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Σοφία Παπαιωάννου, η οποία καλωσόρισε τους φοιτητές με έναν εμπνευσμένο λόγο. Η Αντιπρύτανις υπογράμμισε την ένταξη των φοιτητών στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ και τόνισε τις μεγάλες ευκαιρίες που τους προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, ανέδειξε τη διεθνή φήμη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως. Η εξαιρετική αυτή θέση παρέχει στους φοιτητές πολλά πλεονεκτήματα για την επαγγελματική τους εξέλιξη, προετοιμάζοντάς τους για την αριστεία στον τομέα της ιατρικής.

FOTO 0063b

Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου, απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, υπογραμμίζοντας τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του Πανεπιστημίου και της Σχολής, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στις διεθνείς κατατάξεις. Ενθάρρυνε τους φοιτητές να επιδιώκουν τη γνώση, να συμμετέχουν ενεργά στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να εξερευνούν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο με πλούσια ιστορία και μία πολιτιστική πρωτεύουσα όπως η Αθήνα.

FOTO 0072

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντής του Αγγλόφωνου Προγράμματος, Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα των φοιτητών να εκπαιδεύονται σε 16 νοσοκομεία της Αττικής. Στην ομιλία του, τόνισε επίσης τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον προσανατολισμό του στην έρευνα. Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των σημερινών φοιτητών, όπως τη συμμετοχή τους σε συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις και παρουσίασε επιστημονικές δημοσιεύσεις των φοιτητών από κοινού με μέλη διδακτικού προσωπικού. Τέτοια επιτεύγματα από τα αρχικά έτη σπουδών αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του Πανεπιστημίου, της Ιατρικής Σχολής αλλά και των ίδιων των φοιτητών μας στην ακαδημαϊκή αριστεία και την καινοτομία.

FOTO 0112

Ως αναγνώριση των επιτευγμάτων των φοιτητών και φοιτητριών του 2ου και 3ου έτους αλλά και της έναρξης της κλινικής τους εκπαίδευσης, η εκδήλωση συνεχίστηκε με την «απονομή του πρώτου τους στηθοσκοπίου», ένα συμβολικό δώρο που δόθηκε από τους καθηγητές και καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για να γνωρίσουν τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και τους ακαδημαϊκούς συμβούλους των φοιτητών/τριών.

FOTO 0116

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία σε φοιτητές όλων των ετών να γνωριστούν μεταξύ τους σε μια μικρή δεξίωση, να συνομιλήσουν με μέλη της Επιτροπής Σπουδών του προγράμματος, τους διδάσκοντες και το προσωπικό υποστήριξης του στο αίθριο των Προπυλαίων.

FOTO 0209

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN