Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναγόρευση του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Γεωργίου Βουγιουκαλάκη σε Chair Professor στο Henan University (Κίνα)

Ο Καθηγητής Οργανικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος X. Βουγιουκαλάκης (http://users.uoa.gr/~vougiouk/) αναγορεύτηκε Chair Professor στο Henan University της Κίνας. Στην τελετή αναγόρευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2024 στην πανεπιστημιούπολη του Henan University στην πόλη Zhengzhou, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αρχές του Henan University και του School of Μaterials Science and Engineering (μεταξύ άλλων και ο Αντιπρύτανης του Henan University), καθώς και οι αρχές της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της περιφέρειας της Henan (αντίστοιχη της Ελληνικής Γ.Γ.Ε.Κ.) η οποία έχει 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Για την αναγόρευση σε Chair Professor εφαρμόζονται εξαιρετικά υψηλά κριτήρια αριστείας από σειρά επιτροπών, και η εν λόγω θέση αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση που κάποιο Κινέζικο πανεπιστήμιο μπορεί να αποδώσει σε καθηγητή πανεπιστημίου. Την τελετή απονομής του τίτλου Chair Professor ακολούθησε ομιλία του Καθηγητή Γ. Βουγιουκαλάκη, κατά την οποία ο τιμώμενος παρουσίασε τη δραστηριότητα της ερευνητικής του ομάδας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

fgfgfgfg

Με έτος ίδρυσης το 1912, το Henan University (https://iao.henu.edu.cn/yw/Home.htm) έχει εξελιχθεί σε ένα διεπιστημονικό διεθνές πανεπιστήμιο. Στις διεθνείς κατατάξεις συνήθως αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας. Με τρεις πανεπιστημιουπόλεις, 92 προπτυχικά προγράμματα σπουδών, 45 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και 21 προγράμματα σπουδών προς απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, σε αυτό υπηρετούν περισσότερα από 4.700 μέλη Δ.Ε.Π., ενώ εκπαιδεύονται περισσότεροι από 50.000 φοιτήτριες και φοιτητές πλήρους φοίτησης.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN