Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής (ΕΚΠΑ), τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής (ΕΚΠΑ) και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία,  το 10ο Διεθνές Συνέδριο της World Alliance for Arts Education, 17-19 Οκτωβρίου 2024, με τίτλο: ARTS, NATURE, TECHNOLOGY, EDUCATION: HARMONY IN UNITY.

PHOTO 2024 10 20 23 33 07

IMG 20241017 103709

 Η WAAE έχει ιδρυθεί υπό την σκέπη της UNESCO και αποτελείται από τέσσερις κορυφαίες διεθνείς οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν όλες τις Τέχνες στην Εκπαίδευση:  International Drama/Theatre and Education Association (IDEA), International Society for Education through Art (InSEA), International Society for Music Education (ISME) και World Dance Alliance (WDA). Την  WAAE συνδέουν στενοί δεσμοί με την UNESCO καθώς είναι συνομιλητές στα ζητήματα που αφορούν τις Τέχνες στην εκπαίδευση. Το εν λόγω συνέδριο εστίασε στη διασύνδεση των τεχνών, της φύσης, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης και στο πώς μπορούν όλα από κοινού και με απτά παραδείγματα, έρευνας, καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής πράξης,  να δημιουργήσουν ένα μετασχηματιστικό περιβάλλον μάθησης και διδασκαλίας, σε διαφορετικά περιβάλλοντα: σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην κοινότητα, στην υγεία,  ενισχύοντας τη συνολική ανθρώπινη εμπειρία και τη διαμόρφωση διαπολιτισμικών πρακτικών και παρεμβάσεων.

IMG 20241019 112700

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο της World Alliance for Arts Education, με τίτλο: ARTS, NATURE, TECHNOLOGY, EDUCATION: HARMONY IN UNITY ξεκίνησε το πρωί της  Πέμπτης 17/10 στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με χαιρετισμούς από  τον καθηγητή κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης και  Πρόεδρο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΚΠΑ, από τον καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, από τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη, αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής κ. Βασίλειο Τσάφο, χαιρετισμό τον οποίο εκφώνησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Ε.Κ.Π.Α., κ. Μαρία Δημάκη-Ζώρα, από την καθηγήτρια κ. Αναστασία Γεωργάκη, Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α., από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Φωτεινό και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σκορδούλη και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ε.Κ.Π.Α., από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Καραδήμα και Πρόεδρο του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α., κ. Κλειώ Φανουράκη και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, από την καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Σμαράγδα Χρυσοστόμου  και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, από την Sanja Krsmanovic Tasic και Πρόεδρο της WAAE. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρόνης Κυνηγός, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας που συμμετείχε στη συνδιοργάνωση.

IMG 20241017 103616

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία με την εναρκτήρια ομιλία της κεντρικής ομιλήτριας κ. Cecily O’ Neill με τίτλο “Μakers of the future”, καθηγήτριας Emerita από το Ohio State University και συνέχισαν με τις παράλληλες συνεδρίες για τις τέσσερις τέχνες και για τις διεπιστημονικές διασυνδέσεις με τον θεματικό άξονα του Συνεδρίου. Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας η εστίαση δόθηκε σε θεματικές που άπτονται των τεχνών στην εκπαίδευση υπό το πρίσμα της  συμπερίληψης, των κοινωνικών ζητημάτων, καθώς και της διδακτικής της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών με ψηφιακές τεχνολογίες. Στις 17/10 το βράδυ ακολούθησε η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ιωάννα Λυτρίβη,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής, κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητής κ. Δημήτρης Δρόσος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθηγητής κ. Γεράσιμος Τερζής και ο Πρόεδρος του Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών, καθηγητής, κ. Γιώργος Πεφάνης.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΥΤΡΙΒΗ

IMG 20241017 212702

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν οι: Στέλιος Ψαρουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής, με θέμα «Παιὰν καὶ ὑπόρχημα] εἰς τὸν Θεὸν ὃ ἐπόησεν Ἀθήναιος» οι ηθοποιοί Δημήτρης Μικιός, Άννα Ψαρρά, Ελένη Ψαρρά με θέμα «Ορέστεια του Αισχύλου. Χορικά», ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης  με τους Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης με θέμα «Μέγα Ίσον», η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη η οποία παρουσίασε απόσπασμα από την Ερωφίλη του Χορτάτση, ο καθηγητής Νίκος Μαλιάρας με την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, με πρόγραμμα βασισμένο στο έργο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ο ηθοποιός Χρήστος Χρήστου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε δυναμικά με την παρουσίαση από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής με τίτλο “Οι φίλοι όντας σμίξουνε»: χορεύοντας στην Ελλάδα”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της καθηγήτριας, κ. Μαρίας Κουτσούμπα και του Δρ. και μέλους Ε.Δ.Ι.Π., κ. Βασίλειου Καρφή, με εστίαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κύθνου και με τη συμμετοχή πολυμελούς ομάδας φοιτητών/τριών και μελών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Ε.Κ.Π.Α.

IMG 20241019 115857(1)

Την Παρασκευή 18/10 οι εργασίες του Συνεδρίου εστίασαν σε θεματικές που άπτονται της σύνδεσης των τεχνών στην εκπαίδευση με το περιβάλλον και ζητήματα κλιματικής αλλαγής, ταυτότητας, βιωσιμότητας, διαπολιτισμικότητας, καθώς και με τη σύνδεση με την ψυχική ανθεκτικότητα και υγεία, σε διαφορετικές δομές ή περιβάλλοντα εκπαίδευσης και κοινότητας.

Το πρωί της Παρασκευής η κεντρική ομιλήτρια και καθηγήτρια στο Berklee College of Music, κ. Rhoda Bernard, έδωσε ομιλία με τίτλο «Προσβάσιμες τέχνες στην εκπαίδευση: Προσωπικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πρακτικές προοπτικές των τεχνών στην εκπαίδευση για άτομα με αναπηρία». Το απόγευμα της Παρασκευής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ιδρυτής της «Συντεχνίας του Γέλιου», εκπροσώπησε τον συγγραφέα και ιδρυτή του θεάτρου GRIPPS του Βερολίνου, Volker Ludvig, με τίτλο “Ο κόσμος είναι γεμάτος αντιφάσεις και αδικία. Θέατρο για παιδιά στον 21ο αιώνα”.

PHOTO 2024 10 20 23 32 05

 

Την Παρασκευή υλοποιήθηκαν και οι συναντήσεις των διεθνών οργανισμών που συναποτελούν την WAAE: ΙSME, IDEA, WDA, InSEA ως ανοιχτά forums για τις τέχνες της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών στην εκπαίδευση.

Το βράδυ της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο των συνέδρων με τίτλο «Under the Acropolis» στο Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Πλάκα, όπου το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής, κ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής και καλλιτεχνικής κοινότητας. Η Ελένη Αντωνίου (φωνή) και ο Σωτήρης Λέτσιος στην κιθάρα, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορό, στο φως της Πανσελήνου και με μελωδίες από διαφορετικές χώρες από τους Συνέδρους.

PHOTO 2024 10 20 23 32 49

Το Σάββατο 19/10 οι εργασίες του Συνεδρίου εστίασαν στον δημόσιο διάλογο, στην τεκμηρίωση επιχειρηματολογίας για την υπεράσπιση των τεχνών στην εκπαίδευση σε παγκόσμιο πλαίσιο, γεγονός που ενισχύθηκε από την κεντρική ομιλία του εκπροσώπου της UNESCO, κ. Ke Leng , Programme Coordinator, Cultural Policies and Development Entity, Culture Sector, με τίτλο          «Multi Stakeholder engagement towards effective delivery of culture and arts education».

PHOTO 2024 10 20 23 38 03 1024x539

Τα αποτελέσματα από τις συζητήσεις που προέκυψαν από τις ομάδες εργασίας,  θα συμπεριληφθούν στις εργασίες για την συνδιαμόρφωση του Αthens Manifesto, με αφορμή το 10ο WAAE ATHENS SUMMIT.

Επιπροσθέτως, οι εργασίες του Σαββάτου έδωσαν έμφαση σε θεματικές που άπτονται της ψυχικής ανθεκτικότητας και υγείας μέσω των τεχνών, στις τέχνες για την κοινωνική παρέμβαση, στην αναγκαιότητα της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και της ανταλλαγής καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο, από την προσχολική έως και την εκπαίδευση ενηλίκων και την δια βίου μάθηση. Επιμέρους θεματικές, ανά τέχνη, ξεδίπλωσαν υποπεδία που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα ως προς τη διδακτική των τεχνών και τις πολλαπλές εφαρμογές τους στον χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινότητας, των επιχειρήσεων κ.ά.

Η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο των εργασιών και το κάλεσμα για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων στην καθημερινή πράξη, από την καθηγήτρια Τ.Μ.Σ. Ε.Κ.Π.Α., κ. Σμαράγδα Χρυσοστόμου και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τ.Θ.Σ. Ε.Κ.Π.Α., κ. Κλειώ Φανουράκη, που είχαν την έμπνευση και την συνολική διοργάνωση και εποπτεία του 10ου Summit, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, και από τις τέσσερις Προέδρους των Διεθνών Οργανισμών: την κ. Sanja Krsmanovic Tasic από International Drama/Theatre and Education Association (IDEA), την κ. Τeresa Torres de Eça, από International Society for Education through Art (InSEA), την κ. Patricia Gonzalez Moreno από International Society for Music Education (ISME) και την κ. Sarah Knox από World Dance Alliance (WDA).

Ακολούθησαν ευχαριστίες και επιβράβευση από το κοινό και τους συμμετέχοντες για τους εθελοντές/τριες, φοιτητές και φοιτήτριες όλων των συνεργαζόμενων Τμημάτων και Σχολών του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και μνεία στους συνεργαζόμενους φορείς και στα πρόσωπα, χωρίς τα οποία η υλοποίηση του Συνεδρίου δεν θα ήταν εφικτή!

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην βασική οργανωτική και επιστημονική  επιτροπή του Συνεδρίου και στις κυρίες Σμαράγδα Χρυσοστόμου, Κλειώ Φανουράκη, Αγγελική Τριανταφυλλάκη, Ίλια Λακίδου, Ελισσάβετ Περακάκη που συγκρότησαν το συμβούλιο υλοποίησης του Συνεδρίου, μέλη και  των δύο Τμημάτων του Ε.Κ.Π.Α. που ανέλαβαν τη διοργάνωση.

Επίσης, παρουσιάστηκαν βασικοί συντελεστές του Συνεδρίου από τα δύο συνεργαζόμενα Τμήματα, Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών: Βασίλης Ζακόπουλος, Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Δέσποινα Κοσμοπούλου, Γεώργιος Λυμπέρης, Γιάννης Μυγδάνης, Κωνσταντίνος Μαρούγκας για τη συμβολή τους στη διοργάνωση,  https://conferences.uoa.gr/event/93/page/724-organizing-commitee, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μέλη της Επιστημονικής επιτροπής, https://conferences.uoa.gr/event/93/page/725-scientific-commitee  και για όλες και όλους τους υποστηρικτές και συμμετέχοντες.

Η βραδιά έκλεισε με την παράσταση από τον Ronald Rand “LET IT BE ART” και τον αποχαιρετισμό των συνέδρων με δεξίωση.

Σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα βασισμένα στις τέχνες στην εκπαίδευση (art-based performances), με διττό ερευνητικό και καλλιτεχνικό/κοινωνικό χαρακτήρα, ιδιαίτερο γεγονός για την έρευνα και την πράξη στο πεδίο των τεχνών στην εκπαίδευση που συνέπτυξε θεωρία και πράξη και έδωσε τη δυνατότητα στους συνέδρους να συζητήσουν εμπράκτως για εφικτούς τρόπους παρέμβασης μέσω των τεχνών. Κάθε ημέρα, ερευνητές από διαφορετικές χώρες παρουσίαζαν τα poster τους στην κεντρική αίθουσα εργασιών, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν, το μεσημέρι,  με το κοινό και τους συμμετέχοντες.

Επίσης, και τις τρεις ημέρες έλαβαν χώρα καλλιτεχνικές δράσεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις και εκθέσεις από ιδρύματα και φορείς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, και οι Σύνεδροι είχαν την χαρά να απολαύσουν παιδιά, εφήβους, ενήλικες σε πολυτροπικές δημιουργίες με αφορμή τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, τα εικαστικά.  Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, με Διευθυντή τον καθηγητή κ. Χρόνη Κυνηγό, παρουσίασε σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου μια μοναδική εμπειρία τεχνολογίας, μαθηματικών και τέχνης, με αφορμή τις  ερευνητικές δράσεις τους.

Επίσης, το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθηγητής Γεράσιμος Ζώρας, και ο τ. Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής, κ. Κωνσταντίνος Καρτερολιώτης.

IMG 20241019 111846

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο της World Alliance for Arts Education, 17-19 Οκτωβρίου 2024, με τίτλο: ARTS, NATURE, TECHNOLOGY, EDUCATION: HARMONY IN UNITY, με την παρουσία συνέδρων και συμμετεχόντων από 33 χώρες και από περισσότερα από 55 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Διεθνείς Πολιτιστικούς, Εκπαιδευτικούς και Διεπιστημονικούς Οργανισμούς, έχει θέση τη βάση για την διαμόρφωση του Athens Manifesto για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση από την Unesco, και έχει ανοίξει γέφυρες για την έμπρακτη συνεργασία ερευνητικών και κοινωνικών φορέων με σκοπό την πιο ουσιαστική ενσωμάτωση των τεχνών σε διαπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης και καθημερινής ζωής. Το τρίπτυχο τέχνη-τεχνολογία-φύση, απασχόλησε ιδιαιτέρως τις ερευνητικές και καλλιτεχνικές συζητήσεις και οδήγησε στην ανάπτυξη και παρουσίαση σημαντικών διεπιστημονικών ερευνών και καλών πρακτικών, με έμφαση, στο πρόσωπο ή στην ομάδα, και στις διεθνείς εμπειρίες. Η εναρμόνιση της «εαυτότητας» με τις ταυτότητες, συζητήθηκε και από τις τέσσερις τέχνες, ενώ παράλληλα γνωστικά πεδία θετικών και ανθρωπιστικών σπουδών συνομίλησαν ενεργά με την μουσική, το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά.  Η υλοποίηση του  Δέκατου Διεθνούς Συνεδρίου της World Alliance for Arts Education στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελεί μια ισχυρή «γέφυρα» πολιτισμών, εκπαιδευτικών, ερευνητών και καλλιτεχνών από τον παγκόσμιο χάρτη, με δημιουργικές διακτινώσεις σε διεθνείς και εγχώριες εφαρμογές των τεχνών στην κοινωνία και στην εκπαίδευση.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ:

– Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ιωάννα Λυτρίβη.

– Συμβούλιο Διοίκησης και Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ,  με ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρύτανη, κ. Γεράσιμο Σιάσο, τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητή κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, και τους αντιπρυτάνεις καθηγητές κκ. Χρήστο Καραγιάννη και Ευστάθιο Ευσταθόπουλο και τον καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης

– Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΚΠΑ, και τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Θωμαΐδη.

– Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, και τον Κοσμήτορα κ. Δημήτριο Δρόσο.

– Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με τη γόνιμη συμβολή του Προέδρου του Δ.Ν.Ε.Γ., καθηγητή κ. Δημήτρη Καραδήμα και της διοικητικού κ. Μαρίας Χαντζησαλάτα.

– Κοσμήτορες και Προέδρους Συνεργαζόμενων Τμημάτων.

– Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Αναστασία Γεωργάκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, κ. Γεώργιο Πεφάνη.

– Συνεργαζόμενα Τμήματα, Σχολές: Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής (ΕΚΠΑ), με υπεύθυνο καθηγητή για το Συνέδριο τον καθηγητή, κ. Χρόνη Κυνηγό,  τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), με υπεύθυνη καθηγήτρια για το Συνέδριο την καθηγήτρια,  κ. Μαρία Κουτσούμπα, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής (ΕΚΠΑ), με υπεύθυνη καθηγήτρια για το Συνέδριο, την αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Μαρία Δημάκη-Ζώρα.

– τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, https://conferences.uoa.gr/event/93/page/725-scientific-commitee

– τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, https://conferences.uoa.gr/event/93/page/724-organizing-commitee

– τον καθηγητή κ. Νίκο Μαλλιάρα και τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρας

– όλες και όλους τους φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και δημιουργούς που συνέβαλαν με την παρουσία τους και το έργο τους στην καλλιτεχνική πλαισίωση του Συνεδρίου https://conferences.uoa.gr/event/93/page/733-performances

– το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας Τέχνης του ΕΚΠΑ, για τις ξεναγήσεις των συνέδρων στην αγγλική γλώσσα στους χώρους και στα εκθέματα του μουσείου, καθώς και για την παραχώρηση ψηφιακού υλικού για τις ανάγκες του Συνεδρίου.

– Συνεργαζόμενους φορείς και Υποστηρικτές: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Learn Inn Ε.Κ.Π.Α., Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, https://conferences.uoa.gr/event/93/page/741-supporters

– Χορηγούς και Υποστηρικτές: Κρασιά ZACHARIAS, Ραδιοταξί Κosmos, Ραδιόφωνο Αθήνα 9.84 https://conferences.uoa.gr/event/93/page/740-sponsors

– Εθελοντές και εθελόντριες από όλα τα συνεργαζόμενα Τμήματα.

– Την MultiTaste Events & Catering, και τον κ. Σκοτίδα.

– Την εταιρεία Πολυφωνική

– Το προσωπικό του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

– Την επιστασία της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ.

– την καθηγήτρια κ. Κάτια Σαβράμη, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών,  για την υποστήριξη της παράστασης του Ronald Rand.

– Όλες και όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, ομιλητές/τριες, ακροατές/τριες και έμψυχο δυναμικό προσωπικό, για την πολύτιμη παρουσία σας.

 

Εκ μέρους της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής

Σμαράγδα Χρυσοστόμου (ΤΜΣ ΕΚΠΑ)  & Κλειώ Φανουράκη (ΤΘΣ ΕΚΠΑ), Αθήνα Νοέμβριος 2024

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://www.waaeathenssummit2024.com/

https://conferences.uoa.gr/event/93/overview

https://conferences.uoa.gr/event/93/timetable/#20241017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

waae2024athens@gmail.com

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN