Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, η τελετή αγιασμού στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 που οργάνωσε η Κοσμητεία.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει να στοχεύει στην άρτια εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα σπουδών, και ταυτοχρόνως έχει προσανατολιστεί στην προαγωγή της επιστήμης μέσω της βασικής και τη εφαρμοσμένης έρευνας σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, με την ευρύτερη δυνατή εξωστρέφεια και με πιο πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα την ανάπτυξη ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών».

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για τον νέο κόμβο (https://hub.uoa.gr/) που αναπτύχθηκε ως ένα νέο διαδικτυακό κέντρο επικοινωνίας, προβολής και προώθησης όλου του πανεπιστημιακού έργου προς την κοινωνία γενικότερα.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι «Το Πανεπιστήμιό μας, κορυφαίος εκφραστής του θεσμού του Δημόσιου Πανεπιστημίου στη χώρα μας, εισέρχεται στην νέα ακαδημαϊκή χρονιά με σημαντικές προτάσεις από τη Σύγκλητο για τη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με κρίσιμο εργαλείο για την ασφάλεια όλων μας τους εμβολιασμούς και μάλιστα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Κλείνοντας δήλωσε ότι «ευελπιστούμε ότι τα μέλη των πανεπιστημιακών κοινοτήτων ανά τη χώρα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα διασφαλίσουμε έτσι όλοι και όλες μαζί την καλύτερη δυνατή και δια ζώσης λειτουργία με ασφάλεια πάντα.»

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή και πλούσια σε καρπούς ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία και αγάπη για τον πλησίον!  

Ο Κοσμήτορας στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες, τους Καθηγητές, το προσωπικό της Σχολής και τους φοιτητές, έκανε αναφορά στον ιό του Sars-Cov 19 και στη σημασία τήρησης των μέτρων προστασίας από όλους για την προάσπιση της υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας Σχολής.

Έπειτα αφού αναφέρθηκε στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος, μίλησε για την σύνδεση της Σχολής με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Τιμητικός τόμος για τη συμπλήρωση 30 ετών στο θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως εκδίδεται προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ευλογεί τους φοιτητές και το λοιπό ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής μας. Την ίδια στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τους ιερείς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται το λειτουργικό και ποιμαντικό έργο των δύο Πανεπιστημιακών Ναών Καπνικαρέα και Αγίου Αντύπα, καθώς και του Παρεκκλησίου της Σχολής. Το Νοέμβριο θα τιμήσουμε την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από τη παλιγγενεσία με τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, ενώ νέες δράσεις έχουν δρομολογηθεί και για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω ενίσχυση της Σχολής με έργα κυρίως ανακαίνισης, στεγανοποίησης, αντικατάστασης ηλεκτρονικών πινάκων κ.ά. καθώς και με ανθρώπινο δυναμικό.

Κλείνοντας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «εργαζόμενοι σαν ένα σώμα, που έχει ως στόχο την προαγωγή των θεολογικών σπουδών και του Πανεπιστημίου μας, θα πετύχουμε».

Τέλος αφού ευχήθηκε καλό ακαδημαϊκό έτος με υγεία και αισιοδοξία, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.

Απόσπασμα από το Χαιρετισμό του Πρύτανη του ΕΚΠΑ στην Τελετή Αγιασμού στη Θεολογική Σχολή

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN