Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση προς τιμήν των αφυπηρετησάντων μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α.

Εκδήλωση προς τιμήν των αφυπηρετησάντων μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών του Ε.Κ.Π.Α. από το 2019 έως το 2023 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

JIM 2027
JIM 2097
JIM 2114

Στην εκδήλωση προσφώνηση απηύθυνε ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφική Σχολής, Καθηγητής κ. Δημήτριος Δρόσος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής κ. Ιωάννης Εμμανουήλ, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής κ. Νικόλαος Ηρειώτης, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σκορδούλης, κατ’ αναπλήρωση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καρτερολιώτης. Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Ε.Κ.Π.Α., Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Στέλλα Πριοβόλου. Τέλος, επιδόθηκαν διπλώματα εύφημης μνείας στα αφυπηρετήσαντα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, παρουσία του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης, Καθηγητή κ. Νικόλαου Θωμαΐδη, του μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτριας κ. Σοφίας Παπαϊωάννου, του Αντιπρυτάνεως Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Ε.Κ.Π.Α. Δρ Ελένης Βασιλοπούλου.

Στην προσφώνησή του ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη τιμή σάς υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ, στην ιστορική Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην τελετή βράβευσης των αφυπηρετησάντων μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μια τελετή με βαθύ συμβολισμό για το Ίδρυμά μας.

Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ακαδημαϊκή αριστεία, τη γνώση και την εκπαίδευση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Κάθε ένας από εσάς άφησε το δικό του ανεξίτηλο σημάδι, εμπλουτίζοντας την ακαδημαϊκή μας κοινότητα με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος του. Οι κόποι σας, οι θυσίες σας και η δέσμευσή σας στην παιδεία και την επιστήμη παραμένουν ανεκτίμητα.

Υπήρξατε  ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, που έχετε διαμορφώσει γενιές φοιτητών. Διατηρώντας γύρω σας εργατικές κυψέλες μάθησης,  κατορθώσατε να εμπνεύσετε νέους ανθρώπους και να βρείτε άξιους συνεργάτες που σήμερα αποτελούν εγγύηση της συνέχειας. Μέσα από το έργο σας, τις μελέτες και τις δημοσιεύσεις σας έχετε συμβάλει στην εξέλιξη της επιστήμης και στην ανάδειξη του πανεπιστημίου μας ως ενός από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα πρόσφατα αποτελέσματα δυο έγκυρων κατατάξεων πανεπιστημίων που αποτυπώνουν την πολύ μεγάλη άνοδο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Πανεπιστήμιό μας, το Ε.Κ.Π.Α., ανέρχεται στην 6η θέση παγκοσμίως στην «Ποιοτική Εκπαίδευση» -την υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ παγκοσμίως ελληνικό ίδρυμα- για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ενώ ταυτόχρονα έλαβε την ειδική διάκριση ως το πλέον βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη.

Η αποψινή τελετή αποτελεί μια ευκαιρία για όλους εμάς να εκφράσουμε τη βαθιά εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας προς όλα τα άξια μέλη του διδακτικού προσωπικού που εισέρχονται σε μια διαφορετική περίοδο της ζωής τους και σε μια διαφορετική σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Διότι ας μην ξεχνάμε ότι το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ, καθώς η ενασχόληση με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ενδιαφέροντα δεν σταματά. Υπάρχει η δυνατότητα της διδασκαλίας στα δεκάδες μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής σε επιτροπές παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών.

Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα για τα μέλη που αφυπηρετούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα ερευνητικά τους προγράμματα, γιατί το Πανεπιστήμιό μας επιθυμεί ιδιαιτέρως τη συμβολή έμπειρων επιστημόνων στην προώθηση της έρευνας με τα σύγχρονα δεδομένα.

Κυρίες και κύριοι,

Θα κλείσω λέγοντας ότι οι πρεσβύτεροι συνάδελφοι, εκείνοι που έχουν αφυπηρετήσει και όσοι αφυπηρετούν τώρα, αποτελούν πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο για το Πανεπιστήμιό μας λόγω της εμπειρίας, του κύρους και της ευρύτερης προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία.

Σε αυτή τη συγκινητική στιγμή, επιτρέψτε μου να δανειστώ έναν στίχο από τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη,

“Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις.”

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, εύχομαι στους αγαπητούς μας Δασκάλους υγεία, δημιουργικότητα και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν και να καλλιεργούν την πνευματική άνοιξη στο Πανεπιστήμιό μας!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα όσα προσφέρατε!»

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN