Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Γαλλική Πρεσβεία και ο Οργανισμός ΜΑΝΑ τιμούν το μήνα πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως τον Οκτώβριο, ως Μήνα Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα τίμησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 το μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ για το έργο που επιτελεί εδώ και 3 και πλέον χρόνια.

PAN 163

Στο πλαίσιο της φημισμένης καμπάνιας γαστρονομικής δημιουργίας «Goût de France-Good France» , ο κύριος Patrick Maisonnave, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα παρέθεσε δείπνο στην Πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, προσκαλώντας την Πρόεδρο του «ΜΑΝΑ», κυρία Randa Ghandour, καθώς και μέλη του ΔΣ, εθελοντές και Κυρίες του ΜΑΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες βασισμένες στις αξίες της γαλλικής κουζίνας από τον ταλαντούχο chef της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, υπό τη συνοδεία πιάνου.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης κ. Maisonnave, θέλοντας να εξάρει την προσφορά του ΜΑΝΑ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό: «Απόψε τιμούμε την εξαιρετική δουλειά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Οργανισμός ΜΑΝΑ, με πνεύμα αλληλεγγύης, αρμονίας και φιλίας, αξίες που διέπουν άλλωστε και τη γαλλική γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά.»

Η Πρόεδρος του ΜΑΝΑ, κα Ghandour, συγκινημένη δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΜΑΝΑ και εμένα προσωπικά το σημερινό κάλεσμα εκ μέρους της Γαλλικής Πρεσβείας με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας στήριξης. Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθούμε να προσφέρουμε αγάπη, υποστήριξη και θετική ενέργεια σε όλες τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά και βγαίνουν «νικήτριες». Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές ,τους υποστηρικτές μας και τις Κυρίες που μας εμπιστεύθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΜΑΝΑ.»

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κύριος Μελέτιος Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας Αιματολογίας, ο οποίος ευχαριστώντας την κυρία Ghandour για τη γενναιόδωρη κίνηση δωρεάς 50 γενετικών τεστ BRACA, δήλωσε: «Η προσφορά του ΜΑΝΑ να καλύψει το κόστος πραγματοποίησης γονιδιακών ελέγχων για BRACA έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ασθενείς με τέτοιες μεταλλάξεις μπορεί να ωφεληθούν από συγκεκριμένες θεραπείες.»

PAN 110

Λίγα λόγια για το ΜΑΝΑ:

27022043 1859668537385848 434089097139794625 o

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ παρέχει από τον Ιανουάριο του 2018, δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και  κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, 250 και πλέον γυναίκες όλων των ηλικιών, έχουν περάσει το κατώφλι του λαμβάνοντας 10.500 ώρες δωρεάν υπηρεσιών (και διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας).

Συγκεκριμένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

 1. Ψυχολογική – Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη            
 2. Φυσιοθεραπευτική υποστήριξη και συμβουλευτική από επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές 
 3. Διατροφικές Συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής
 4. Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος, όπως αισθητική και μακιγιάζ
 5. Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης, όπως:
  • Γυμναστική – Αερόβια Άσκηση
  • Γιόγκα – Hatha Yoga Bien Tempere
  • Πιλάτες
  • Μοντέρνος χορός
  • Body ART – Ασκήσεις Ενδυνάμωσης
  • Σκάκι
  • Λέσχη Ανάγνωσης και Δανειστική Βιβλιοθήκη στο ΜΑΝΑ               
 6. Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης όπως: Ομάδες Χειροτεχνίας
 7. Εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας όπως: Διαλογισμός, Ενεργειακή θεραπεία
 8. Υποστήριξη στην απόκτηση περούκας
 9.  Συνάντηση Λογοτεχνικής Ομάδας του ΜΑΝΑ, όπου με τη βοήθεια λογοτεχνών, πραγματοποιείται σχολιασμός λογοτεχνικών κειμένων κάθε μήνα. 
 10.  Μαθήματα Η/Υ και περιήγησης στο διαδίκτυο.
 11.  Ομιλίες και διαδικτυακά σεμινάρια με θέματα σχετιζόμενα με τον καρκίνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες
 12. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις όπως: Επισκέψεις σε Μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους και συμμετοχή σε Αθλητικές δράσεις.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN