Tο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, του ΕΚΠΑ, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού έργου Horizon Europe με τίτλο: “IMPULSE – IMmersive digitisation: uPcycling cULtural heritage towards new reviving StratEgies” (https://euimpulse.eu/).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 14:30 – 19:00, στον πολυχώρο Romantso, στην Αθήνα (Αναξαγόρα 3–5, 10552).
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός διήμερου εργαστηρίου – Hackathon, συνδημιουργίας και καλλιτεχνικού πειραματισμού με ψηφιοποιημένο πολιτιστικό περιεχόμενο και συλλογές πολιτιστικής κληρονομιάς, σε εμβυθιστικά, κοινωνικά, εικονικά περιβάλλοντα. Θα παρουσιαστεί στο κοινό η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες του έργου IMPULSE και τα έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του Hackathon, μέσα από μία εντατική συνεργατική δημιουργική διαδικασία, με τη συμμετοχή ερευνητών/τριών, καλλιτεχνών/ιδών, σχεδιαστών/τριών, δημιουργών και επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
Ημερομηνία – ώρα: 5 Ιουνίου 2026, 14:30 – 19:00
Χώρος: Romantso, Αθήνα Διεύθυνση: Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 10552

