Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των παρακάτω μελών ΔΕΠ:

– Μαρία Παπαπαύλου εξέλιξη σε Καθηγήτρια Πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής
[papamaria@music.uoa.gr]

Η Μαρία Παπαπαύλου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο Εθνομουσικολογία-Μουσικές της Μεσογείου. Γεννήθηκε στην Ελβετία και σπούδασε πιάνο και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και διδάκτορας του Institut für Ethnologie του Πανεπιστημίου της Λειψίας στη Γερμανία. Έχει διεξάγει επιτόπιες εθνομουσικολογικές έρευνες στην Ισπανία (Ανδαλουσία-Φλαμένκο) και στην Ελλάδα (Κρήτη, Αθήνα). Το δημοσιευμένο έργο της περιλαμβάνει μουσικές εθνογραφίες και άρθρα σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά επιστημονικά περιοδικά και αφορά τη σχέση της μουσικής με την κοινωνική και πολιτισμική ετερότητα, τα συναισθήματα και τα νέα κοινωνικά κινήματα. Η πρόσφατη ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζει στη σχέση της μουσικής και του μυστικισμού στις μονοθεϊστικές παραδόσεις της Μεσογείου.

– Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, εκλογή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή σε νέα θέση στο Τμήμα Φαρμακευτικής, Σχολής Επιστημών Υγείας

Ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος είναι διδάκτωρ χημικός μηχανικός ΕΜΠ (1992). Εντάχθηκε στο Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ το 1988 και ήταν διευθυντής την περιοδο 1996 εως 2011. Οργάνωσε και διεύθηνε την ανάλυση ελέγχου ντόπινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Την περίοδο 2011 έως 2022 οργάνωσε και ήταν διευθυντής του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ και του Qatar Athlete Passport Management Unit του Antidoping Lab Qatar στη Ντόχα. Έχει διευθήνει 20 ερευνητικά προγράμματα της ΓΓΕΤ, Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ευρωπαικής Ένωσης, World Antidoping Agency (WADA), Qatar National Research Fund, US Antidoping Agency Partnership of Clean Competition, είναι υπέυθυνος για 35 διδακτορικές και master μελέτες. Είναι συν-συγγραφέας 96 επιστημονικών  άρθρων στην ανάλυση αντιντόπινγκ, φασματομετρία μαζας και επεξεργασία αναλυτικών δεδομένων. Είναι αξιολογητής εργαστηρίων ISO/IEC 17025. Ήταν πρόεδρος του World Association of Antidoping Scientists (WAADS.ORG) των εργαστηρίων WADA την περίοδο 2008, 2009. Ήταν δισκοβόλος και συμμετείχε στον τελικό δισκοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων Λος Άτζελες 1984.

– Ιωάννης Βλάμης, εξέλιξη στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Σχολής Επιστημών Υγείας
[jvlamis@med.uoa.gr]

– Λάμπης Σταυρινού, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή, Σχολή Επιστημών Υγείας

– Χάρις Μπουργιώτη, εκλογή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε νέα θέση στην Ιατρική Σχολή, Σχολή Επιστημών Υγείας
[chbourg@aretaieio.uoa.gr]

Η Χάρις Μπουργιώτη αναλαμβάνει Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής, Α΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αρεταίειο Νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει την εκτίμηση των παθήσεων της γυναικείας πυέλου, ιδία με τη μέθοδο της Μαγνητικής Τομογραφίας και την απεικόνιση της εγκύου ασθενούς, με έμφαση στην παθολογία του πλακούντα. Είναι κύρια συγγραφέας  πολλών δημοσιεύσεων στον τομέα της γυναικείας και μαιευτικής απεικόνισης σε έγκριτα περιοδικά συμπεριλαμβανομένου του Radiology, και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πλήθος συνεδρίων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Απεικόνισης (ECR), του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Απεικόνισης του Ουροποιογεννητικού συστήματος (ESUR) και του Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας Απεικόνισης της Βορείου Αμερικής (RSNA). Αγαπάει τη διδασκαλία και στόχος της είναι η εξοικείωση των νέων ιατρών τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ειδικότητας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με τις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους, και τις δυνατότητες της Ακτινολογίας στην διερεύνηση και την αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων.

– Ιωάννης Κτιστάκης, εκλογή στη βαθμίδα του ΕΔΙΠ σε νέα θέση στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
[ktistakisy@phed.uoa.gr]

Ο Γιάννης Κτιστάκης είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Καλαθοσφαίριση και βαθμό «Άριστα». Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ στη Σερβία. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. στον τομέα της προπονητικής αθλημάτων. Είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής καλαθοσφαίρισης της ISF (International School Sport Federation). Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) από το 2012 έως το 2021.
Επί σειρά ετών (2013-2021) ήταν αποσπασμένος από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. και δίδασκε το γνωστικό αντικείμενο της προπονητικής στους τεταρτοετείς φοιτητές της ειδίκευσης καλαθοσφαίρισης. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στα ερευνητικά πεδία της προπονητικής της καλαθοσφαίρισης, των παιδαγωγικών και της αθλητικής ψυχολογίας. Συμμετείχε σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις. Έχει διδάξει στις σχολές προπονητικής καλαθοσφαίρισης της Γ.Γ.Α. και συμμετείχε ως ομιλητής σε σεμινάρια που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Π.Κ.
Έχει διατελέσει προπονητής σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα για περισσότερα από 30 έτη και ήταν ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα γυναικών U20 το 2019. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

ΕΚΠΑ © 2025. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN