Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Βασίλειος Πρωτογέρου, Σταμάτιος Γρηγορίου, Καλλιόπη Πλατώνη, Γεώργιος Κίτσιος και Θεοχάρης Μαλαμίδης.

Βασίλειος Πρωτογέρου, εξέλιξη σε Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Σταμάτιος Γρηγορίου, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

[stamgreg@med.uoa.gr]

Ο Σταμάτης Γρηγορίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ το 1994. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Δερματολογίας Αφροδισιολογίας το 2004 μετά από εκπαίδευση στο νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός”, και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στην αιτιοπαθογένεια της χρόνιας αυθόρμητης κνίδωσης το 2008. Υπηρέτησε ως ΕΔΙΠ στο ΕΚΠΑ από το 2017 και ως επίκουρος καθηγητής από το 2019 με γνωστικό αντικείμενο Δερματολογία Αφροδισιολογία. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Επιδερμιδικών Δοκιμασιών και Κέντρου Αναφοράς Επαγγελματικών δερματοπαθειών στο Α Συγγρός. Τα ακαδημαικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ατοπική δερματίτιδα, τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, την εξ επαφής δερματίτιδα, την πρωτοπαθή υπεριδρωσία και τις παθήσεις των νυχιών με σημαντικό δημοσιευμένο έργο. Πρόσφατα εξελέγη στην οικονομική επιτροπή της Ευρωπαικής Ακαδημίας Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας.

Καλλιόπη Πλατώνη, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής

[kplatoni@med.uoa.gr]

H Καλλιόπη (Πόλα) Πλατώνη σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια  απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Paul Sabatier της Γαλλίας. Αναγορεύτηκε διδάκτορας Ιατρικής Φυσικής από το ίδιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ιατρική Φυσική-Ακτινοφυσική. Κατέχει Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ακτινοχειρουργική και Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Université Pierre et Marie Curie (Paris VI) στη Γαλλία.

Έχει εργαστεί ως Ακτινοφυσικός στα Ακτινοθεραπευτικά τμήματα των Νοσοκομείων Hartmann και Tenon της Γαλλίας καθώς και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Από το 2005 εργάζεται στη Μονάδα Ακτινοθεραπείας του Β εργαστηρίου Ακτινολογίας στο ΠΓΝ «Αττικόν». Το 2018 εκλέχτηκε Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής Ακτινοφυσικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 65 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές κι έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια ή πρόεδρος σε πάνω από 50 πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει την εκπόνηση Μελετών Ακτινοπροστασίας και Εκθέσεων Ακτινοπροστασίας Προσωπικού και Ασθενών και Εκθέσεων Ασφαλούς Λειτουργίας των εγκαταστάσεων Γραμμικών Επιταχυντών.

Το κύριο ερευνητικό της έργο και ενδιαφέρον εστιάζεται στη Φυσική της Ακτινοθεραπείας και στις εξελιγμένες τεχνικές Ακτινοθεραπείας.

Έχει εκπαιδευτική εμπειρία σε μεταπτυχιακά προγράμματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Συμμετέχει στην πρακτική άσκηση στη Φυσική της Ακτινοθεραπείας υποψήφιων Ακτινοφυσικών καθώς και στην εκπόνηση διπλωματικών και διδακτορικών εργασιών στη μονάδα  Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής του Β’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Κατέχει τη θέση της προέδρου της Εταιρείας Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινοθεραπείας και Ογκολογίας (ESTRO), του Ευρωπαϊκού (EFOMP) καθώς και του Διεθνή Oργανισμού Ιατρικής Φυσικής (ΙOMP).

Γεώργιος Κίτσιος, νέος διορισμός στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ο Γιώργος Κίτσιος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έτυχε υποτροφιών από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και από το ιαπωνικό πρόγραμμα SYLFF (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund – Tokyo Foundation). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την ελληνική μουσική παράδοση, όπως επίσης τη σύγχρονη θεωρία, έρευνα και διδασκαλία της μουσικής επιστήμης. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο πλαίσιο της Ιστορικής και Αστικής Εθνομουσικολογίας, καθώς και των ιστορικών και σύγχρονων δημοφιλών μουσικών ιδιωμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Το μουσικολογικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιευθεί σε ανάλογα πρακτικά και περιοδικά. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, έχοντας παράλληλα επιμεληθεί ανάλογα πρακτικά. Είναι διπλωματούχος βιολιού και πτυχιούχος Φυγής και Ενοργάνωσης. Έχει εργαστεί ως μόνιμος καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως αναπληρωτής στη δευτεροβάθμια, υπηρετώντας επίσης ως καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Διετέλεσε έκτακτο μέλος της συμφωνικής ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, των ορχηστρών της Παιδικής Σκηνής και της Ελληνικής Οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ελληνικές και διεθνείς δισκογραφικές εκδόσεις, ενώ έχει ηχογραφήσει επίσης για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Υπηρέτησε ως λέκτορας και επίκουρος καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Θεοχάρης Μαλαμίδης, νέος διορισμός στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας

[malamidish@soc.uoa.gr]

Ο Χάρης Μαλαμίδης έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Scuola Normale Superiore της Ιταλίας. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα  αφορούν στα πεδία των κοινωνικών  κινημάτων και της συλλογικής δράσης, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, των κοινών και της μετανάστευσης. Το βιβλίο του ‘Social Movements and Solidarity Structures in Crisis-Ridden Greece’ έχει εκδοθεί από το Amsterdam University Press, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στον ελληνικό και διεθνή τύπο.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN