Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4η στον κόσμο η Νομική Σχολή Αθηνών στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η Ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχε πρόσφατα στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στη Γενεύη (28 Ιουνίου- 2 Ιουλίου 2022), κατέλαβε την 4η θέση στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας τις καλύτερες ομάδες από πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και Ωκεανίας.

Στιγμιότυπο 2022 07 06 11.30.25 πμ

Η Ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής είχε προκριθεί στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο μέσω του Ευρωπαϊκού Γύρου του εν λόγω διαγωνισμού όπου ήταν φιναλίστ και κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερων Υπομνημάτων (Best Written Submissions Awards).

Στιγμιότυπο 2022 07 06 11.20.30 πμ

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε  για πολλοστή χρονιά στο διαγωνισμό John H. Jackson Moot Court Competition, και η Ομάδα της αποτελείτο από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Ειρήνη Χάρτζη, Σάρα Τζουβάνη και Χρυσούλα Πετρουλάκη. Η ομάδα προετοιμάστηκε από τον Επικ. Καθηγητή Αναστάσιο Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενο από συμμετέχοντες προηγούμενων ετών που με μεγάλη επιτυχία είχαν εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ στον εν λόγω διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός John H. Jackson Moot Court Competition διοργανώνεται για εικοστή συνεχή χρονιά από την European Law Students’ Association (ELSA), υπό την αιγίδα, και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (με νομικά υπομνήματα), όσο και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου, τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent). Η υπόθεση του φετινού διαγωνισμού αφορά τη συμβατότητα των διεθνικών επιδοτήσεων (transnational subsidies) με το πολυμερές ρυθμιστικό πλαίσιο του ΠΟΕ, υπό το πρίσμα τόσο της προώθησης του ελεύθερου εμπορίου, αλλά όσο και της ανάγκης εφαρμογής εμπορικών πολιτικών στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν η «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου Αιγέας», η «ELSA Athens» και οι Δικηγορικές Εταιρείες «Καρατζά & Συνεργάτες», «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος» και «Ποταμίτης Βεκρής», τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Βλ. επίσης: Εκδήλωση για παρουσίαση των συμμετοχών και διακρίσεων των φοιτητών της Νομικής Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς [7/7/22, 11:30]

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN