Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π: Θωμάς Αποστολόπουλος, Βασίλειος Κοντογεωργάκος, Αντώνιος Μπαρτζώκας, Κοσμάς Αλεξόπουλος,  Μαριάνθη Γριζιώτη,  Αναστάσιος Χάρδας.  

Επίσης ορκίστηκαν οι: Αικατερίνη-Νεφέλη Δρανδάκη, Μαρία Τζαμαλή.

Θωμάς Αποστολόπουλος, εξέλιξη σε Καθηγητή Μουσικών Σπουδών

Ο Θωμάς Κ. Αποστολόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στην  Κατεύθυνση της Βυζαντινής Μουσικολογίας, όπου και διδάσκει από το 2011με επιστημονικό αντικείμενο «Βυζαντινή Μουσική και μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Γεννήθηκε το 1963 στα Ριζώματα Ημαθίας. Έχει πτυχίο Νομικής (ΑΠΘ 1985) και Μεταπτυχιακό Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου (ΑΠΘ 1990) και διδακτορικό (ΤΜΣ/ΕΚΠΑ 1997). Η εγχώρια και διεθνής επιστημονική του δράση  αφορά την Ψαλτική, την Ελληνική Δημοτική Μουσική, τη Λόγια Μουσική της Κωνσταντινούπολης, την ελληνική οργανολογία, καταγραφές κοσμικού ρεπερτορίου με Παρασημαντική, μελέτη της δημώδους παράδοσης και ανατολικού συγγενούς ρεπερτορίου, δισκογραφικές επιμέλειες  και κυρίως την ελληνική μουσική Θεωρίας και τον τομέα των «Εξηγήσεων» έργων Ψαλτικής αλλά και κοσμικής Μουσικής  από τα χειρόγραφα της Παλαιάς (προ του 1814) Μεθόδου Βυζαντινής Παρασημαντικής στη Νέα Μέθοδο.

thapstlplos@music.uoa.gr

Βασίλειος Κοντογεωργάκος, εξέλιξη σε Καθηγητή Ιατρικής Σχολής 

I received the Medical Degree from the University of Ioannina, and completed a 6-year Orthopaedic residency program at the Department of Orthopaedic Surgery, Ioannina University, Greece (2007). In 2007, I submitted my Doctoral thesis at the University of Ioannina. I received a scholarship from the Hellenic Orthopaedic Surgery Association (2008) and an International Traveling Fellowship from the American Society for Surgery of the Hand (ASSH-2011). I was trained in the field of adult and children Orthopaedic Oncology and Hand Surgery/Microsurgery at the DUKE Medical Center NC USA, Harvard Children’s Hospital Boston, Brown University USA, Shriners Hospital for Children Philadelphia USA, Institute Orthopedico Rizzoli Bologna Italy, Institute di Tumori, Milan Italy. I served as an Attending Orthopaedic Surgeon (2009-2013) at the Department of Orthopaedic Surgery Hospital of Volos and University Hospital of Larissa, Thessaly, Greece. In 2013, I was elected as Lecturer at the Medical School of the National and Kapodistrian University of Athens, and Professor of Orthopaedic Surgery in 2024.
• President of the Hellenic Society for Surgery of the Hand 2016-2017.
• Founding member of Hellenic Group of Sarcomas and Rare Cancers
• SICOT, Greek National Delegate since 2020

vaskonto@gmail.com

Αντώνιος Μπαρτζώκας,  εξέλιξη σε Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών

Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, Visiting Professor in Practise στο London School of Economics and Political Science και Professorial Fellow στο United Nations University. Το ερευνητικό του έργο αναφέρεται στις αγορές κεφαλαίων, τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εισαγωγή καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία σε συνεργασία με αναπτυξιακές τράπεζες, τον ΟΗΕ και την ΕΕ. Έχει συντονίσει διεθνείς ερευνητικές ομάδες και έχει συνεργαστεί με υπεύθυνους χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών και με την επιχειρηματική κοινότητα, ειδικά όταν πρόκειται για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων και την εξελισσόμενη δυναμική των κεφαλαιαγορών και της καινοτομίας. Είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EBRD και διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου, πρόεδρος της ομάδας συντονισμού της ΕΕ και μέλος της επιτροπής επενδύσεων για σχέδια συνταξιοδότησης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου στην EBRD, από στρατηγικές ανά χώρα έως εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα αναπτυξιακής χρηματοδότησης, καινοτομιών και βιώσιμης ανάπτυξης.

abartzo@econ.uoa.gr

Κοσμάς Αλεξόπουλος, νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας

Ο Δρ. Κοσμάς Αλεξόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο τον Ψηφιακό Εκσυγχρονισμό της Βιομηχανίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1999. Το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) από το ίδιο τμήμα. Απέκτησε Διδακτορικό από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2006. Από το 1999 εργάζεται στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ως επιστημονικός συνεργάτης και διαχειριστής έργων με συμμετοχή σε περισσότερα από 35 Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Στα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το έξυπνο και ψηφιακό εργοστασίου (smart and digital manufacturing), τεχνολογίες Indusrtry4.0, η ευελιξία και η ανθεκτικότητα των συστημάτων παραγωγής, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το ψηφιακό δίδυμο, η μοντελοποίηση και προσομοίωση συστημάτων παραγωγής, συστήματα χρονοπρογραμματισμού και παρακολούθησης της παραγωγής και η τεχνητή νοημοσύνη. Έχει επί του παρόντος περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις, σε επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικά συνέδρια και κεφάλαια σε βιβλία.

alexokos@lms.mech.upatras.gr

Μαριάνθη Γριζιώτη, (νέος διορισμός), Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Η Μαριάνθη Γριζιώτη είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή με διδακτορικό δίπλωμα στην Υπολογιστική Σκέψη και τον Ψηφιακό Γραμματισμό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λαμβάνοντας υποτροφία από το ΕΛΙΔΕΚ. Είναι ερευνητικό μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΕΤ) του ΕΚΠΑ. Έχει εμπειρία 10 ετών ως ερευνήτρια σε Διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα (Horizon Europe, Horizon 2020) και σε Εθνικά επιχειρησιακά και αναπτυξιακά προγράμματα, με αντικείμενα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στον μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής πράξης. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αξιοποίηση ψηφιακών και αναδυόμενων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, την αλληλεπίδραση μαθητή – υπολογιστή, την υπολογιστική σκέψη και τη διδακτική αντικειμένων STEM .

margrizioti@gmail.com

Αναστάσιος Χάρδας, (νέος διορισμός),  Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης 

Ο Αναστάσιος Χάρδας κατέχει Διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex και Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Reading. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως συμβασιούχος διδάσκων από το 2013 έως το 2016 και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης από το 2017 έως το 2024. Τον Ιούνιο του 2024 εκλέχθηκε ομοφώνως στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, στο γνωστικό αντικείμενο ‘Διεθνής Πολιτική Οικονομία’. Έχει επίσης διδάξει στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ και στο ΕΚΠΑ σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, στα Πανεπιστήμια του Sussex και Μακεδονίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, έχει διδάξει στο ΕΑΠ και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε αγγλικά και ελληνικά Ακαδημαϊκά Περιοδικά με κριτές (ενδεικτικά ‘Territory, Governance, Politics’, ‘European Urban and Regional Studies’). Η μονογραφία του ‘Διεθνής και ‘’Κλασσική’’ Πολιτική Οικονομία. Συνέχειες και ασυνέχειες’ εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2024 από τις εκδόσεις Πεδίο.

achardas@gmail.com

Επίσης ορκίστηκαν οι:

Αικατερίνη-Νεφέλη Δρανδάκη, Αρεταίειο ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού

Αποφοίτησα το 2004 από το τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο έχει μετονομαστεί τώρα σε τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το 2007 πήρα το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης MSc in Biomedical Imaging από το Kent University, στην Αγγλία. Από το 2016 έως το 2021 εργάστηκα στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, στο τμήμα βιοϊατρικής τεχνολογίας και τεχνικής υποστήριξης. Το 2023 πήρα επιτυχώς μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και με την έκδοση των αποτελεσμάτων επέλεξα τη θέση διορισμού στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

nefelid@hotmail.com

Μαρία Τζαμαλή, Αιγινήτειο ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων 

m.tzamali19@gmail.com

 

 

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN