Τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου και της Αντιπρύτανι Σοφίας Παπαϊωάννου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Μυρτώ Γκαράνη, Παρασκευή Κατσαούνου, Ευφροσύνη Μάναλη, Ηλίας Βασιλειάδης, Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, Γεώργιος Μαρίνος, Ιωάννης Πατέρας, Γαβριήλ Αρσονιάδης, Μαρία Κουρή, Θεόδωρος Μπαργιώτας, Ερμίντα Τσούκο.
Μυρτώ Γκαράνη, εξέλιξη, Καθηγήτρια Φιλολογίας
Η Μυρτώ Γκαράνη σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ., Πτυχίο 1998) και του Λονδίνου (University College London, M.A. in Classics 1999 και King’s College London, Διδακτορική Διατριβή 2005). Κατά την εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής διατέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Εργάστηκε ως επισκέπτρια λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (τμήμα Φιλολογίας, 2005-2009), καθώς και στο The College of Global Studies at Arcadia (Αθήνα, 2009-2011). Υπηρετεί στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011. Διδάσκει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων με αντικείμενο τη λατινική γλώσσα και φιλολογία, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει λάβει διάφορες ερευνητικές υποτροφίες (2016 DAAD «Research Stays for University Academics and Scientists», 2020 Centenary Bursary, British School at Athens). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και workshops στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Στα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η πρόσληψη των Προσωκρατικών φιλοσόφων και της ελληνιστικής (κυρίως επικούρειας και στωικής) φιλοσοφίας στη Ρώμη (Λουκρήτιος, Κικέρωνας, Σενέκας), καθώς και η αιτιολογική ελεγειακή ποίηση. Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο Empedocles Redivivus: Poetry and Analogy in Lucretius (2007, Routledge). Συνεπιμελήθηκε με τον David Konstan τον τόμο The Philosophizing Muse: The Influence of Greek Philosophy on Roman Poetry (2014, Cambridge Scholars Publishing), με τον Ανδρέα Ν. Μιχαλόπουλο και τη Σοφία Παπαϊωάννου τον τόμο Intertextuality in Seneca’s Philosophical Writings (2020, Routledge), και με τον David Konstan και την Gretchen Reydams-Schils τον τόμο The Oxford Handbook of Roman Philosophy (2023, Oxford University Press). Επί του παρόντος εργάζεται πάνω σε μια μονογραφία για το τρίτο βιβλίο των Naturales quaestiones του Σενέκα (για τη σειρά Pierides, Cambridge Scholars Publishing) και σε ένα νέο ερμηνευτικό υπόμνημα για το έκτο βιβλίο του De rerum natura του Λουκρήτιου (για τη σειρά Fondazione Lorenzo Valla). Συνεπιμελείται επίσης με τον Fabio Tutrone τον τόμο Seneca and Stoic Apatheia: Ethics, Physics, and the History of Emotions (σειρά APATHES – Studies in Stoic Philosophy and Its Reception in Antiquity and Beyond, τόμος 1, Βερολίνο-Βοστώνη: De Gruyter). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών και άρθρων σε διεθνή περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους.
Παρασκευή Κατσαούνου, εξέλιξη, Καθηγήτρια Ιατρικής
Ευφροσύνη Μάναλη, εξέλιξη, Καθηγήτρια Ιατρικής
Ηλίας Βασιλειάδης, εξέλιξη, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής
Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, εξέλιξη, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογίας
Γεώργιος Μαρίνος, εξέλιξη, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής
Ιωάννης Πατέρας, εξέλιξη, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής
Γαβριήλ Αρσονιάδης, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ
Τίτλοι Σπουδών
o 15/4/2025 έως και σήμερα: Επίκουρος Καθηγητής στη Διδακτική και Προπονητική της Κολύμβησης, στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ) και Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
o 16/02/2023 έως και σήμερα: Διαπιστευμένος Εργοφυσιολόγος από την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης.
o 16/10/2017 έως και 15/07/2022: Διδάκτωρ του προγράμματος σπουδών με τίτλο «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» στη ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη Προπονητική του Υγρού Στίβου.
o 10/10/2015 έως 18/12/2017: Πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» στη ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ με βαθμό Πολύ Καλά και ειδίκευση στην Προπονητική του Υγρού Στίβου.
o 1/10/2010 έως 15/10/2014: Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών, του ΕΚΠΑ με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» και ειδίκευση στην Κολύμβηση με βαθμό «ΆΡΙΣΤΑ».
Ακαδημαϊκή εμπειρία – εκπαιδευτικό/ακαδημαϊκό έργο
o 11/09/2023 έως 31/08/2024: Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στη Σχολή Ικάρων, ως «ΛΕΚΤΟΡΑΣ» στο άθλημα της «Κολύμβησης».
o 2018 έως 2021: Επικουρικό διδακτικό έργο στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα μαθήματα: 1) Μεθοδολογία Διδασκαλίας της Κολύμβησης και 2) Προπονητική της Κολύμβησης.
Ερευνητική εμπειρία – ερευνητικό έργο
o 10/02/2017 έως 25/05/2017: Συμμετοχή σε μετρήσεις και αξιολόγηση βιολογικών και τεχνικών ικανοτήτων των κολυμβητών στο εργαστήριο του Τομέα του Υγρού Στίβου του Πανεπιστήμιο του Πόρτο, (FACULDADE DE DESPORTO, Universidade do Porto).
o 10/10/2014 έως 30/07/2022: Συμμετοχή σε μετρήσεις στο εργαστήριο του Τομέα του Υγρού Στίβου της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ.
Αναγνώριση Επιστημονικού Έργου και Διεθνής δραστηριότητα
o Συντάκτης στο περιοδικό Frontiers in Sports and Active living.
o Κριτής σε διεθνής περιοδικά με περισσότερες από 50 κρίσεις άρθρων.
o Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 12ου Συνεδρίου της Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης.
Δημοσιεύσεις
o Δεκαεννέα δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
o Τριάντα δύο δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνής συνέδρια σε Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βραβεία
o Έξι βραβεία σε διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα και το
Μαρία Κουρή, νέος διορισμός, Επίκουρη Καθηγήτρια Οδοντιατρικής
Θεόδωρος Μπαργιώτας, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
Ερμίντα Τσούκο, νέος διορισμός, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας