Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι εγγραφές ξεκίνησαν

https://nipia.uoa.gr/

Το νέο Νηπιαγωγείο (βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών φέρει τον τίτλο «Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ε.Α.Δ.Π.Π.Α.» συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου Β΄ Παιδικού Σταθμού «Μικρά Χαμόγελα», στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Η αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του Νηπιαγωγείου ανήκει στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχειρίσης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις ανάγκες των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιουργώντας το Νηπιαγωγείο, εξασφάλισε την συνέχιση της μαθησιακής εμπειρίας και την ολοκλήρωση της προσχολικής εκπαίδευσης των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

IMG 20211105 115302 scaled 1

Η λειτουργία του Νηπιαγωγείου, όπως και των Παιδικών Σταθμών, κρίνεται απαραίτητη, καθώς αποτελεί για τις Πρυτανικές Αρχές μια κομβική λειτουργία μέριμνας, κυρίως προς το προσωπικό του Ιδρύματος. Για τη λειτουργία τους η Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Προεδρεία του Καθηγητή κ. Ν. Θωμαΐδη, μερίμνησε για την πλήρη αναδιοργάνωσή τους, τόσο διοικητικά (νόμιμη αδειοδότηση, ίδρυση Νηπιαγωγείου) όσο και λειτουργικά, καλύπτοντας το κόστος του διδακτικού προσωπικού και το κόστος των λειτουργικών αναγκών, προσφέροντας παράλληλα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα φιλοξενούμενα παιδιά, πάντα με το κύρος του ΕΚΠΑ. Πολλά ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι δυσχέρειες που ξεπεράστηκαν επιτυχώς με την αρωγή όλων των υπηρεσιών του Ιδρύματος, ιδιαίτερα της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ).

IMG20200129112636 scaled 1

Στην νέα ηλεκτρονική διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, https://nipia.uoa.gr/ θα περιηγηθείτε στους χώρους του, θα ενημερωθείτε για την λειτουργία, τις παροχές, το παιδαγωγικό πρόγραμμα και θα λάβετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για μία ολοκληρωμένη εικόνα της νέας σχολικής μονάδας του ΕΚΠΑ.

1 1 scaled 1

Οι εγγραφές για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 έχουν ξεκινήσει και διαρκούν μέχρι τις 31/5/22.

Στο Νηπιαγωγείο ΕΑΔΠΠΑ εγγράφονται μαθητές καθ΄ όλη την διάρκεια τις σχολικής χρονιάς ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει καθοριστεί με όσα προβλέπει και περιλαμβάνει το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) για το νηπιαγωγείο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι επίσης σύμφωνο με τις απαιτήσεις της εποχής μας, τόσο για την παροχή ποιοτικής αλλά και άρτιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων προεκτείνεται και συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία, θέατρα, πολυχώρους και δράσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δράσεις – Προγράμματα εκπονούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς βασιζόμενα πάντα στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Στο σχολείο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη.

Συνεργασία γονέων και διδακτικού προσωπικού

Οι γονείς/κηδεμόνες  ενημερώνονται  για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από τις νηπιαγωγούς της τάξης  ανά τρίμηνο

Πρακτική άσκηση φοιτητών.

Στο Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ε.Α.Δ.Π.Π.Α. μπορούν να απασχολούνται φοιτητές Τμημάτων σχετικά με το αντικείμενο για την πρακτική τους άσκηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Η Παιδίατρος εξετάζει ανά 15 ημέρες τα παιδιά , σημειώνοντας τις παρατηρήσεις  της στην ατομική καρτέλα κάθε παιδιού και καλεί τους γονείς σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις σχετικές με θέματα υγιεινής των παιδιών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στα νήπια παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό κάθε ημέρα). Το διαιτολόγιο των παιδιών καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου της ΕΑΔΠΠΑ αποτελείται από απόφοιτους παιδαγωγικών σχολών, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικών τίτλων

Το σύνολο του προσωπικού του Νηπιαγωγείου της ΕΑΔΠΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Φραντζέσκα Κυρτάτα (ΕΑΔΠΠΑ ΕΚΠΑ) στο 210 3688186.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN