Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιμητική εκδήλωση για τον εκλιπόντα Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παύλο Τούτουζα, κατά τη διάρκεια του Cardio Athena 2022

Κατά τη διάρκεια του Cardio Athena 2022, έγινε τιμητική εκδήλωση για τον εκλιπόντα Καθηγητή Παύλο Τούτουζα.
Μέσα σε συγκηνισιακά φορτισμένο κλίμα προλόγησε την εκδήλωση ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης και θεσπίστηκε από την Α Καρδιολογική Κλινική ετησίως η διάλεξη ‘Παύλος Τούτουζας’ και το ομώνυμο βραβείο για τον πιο δικαριθέντα ειδικευόμενο.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο βιογραφικό του Παύλου Τούτουζα από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Θάνο Δημόπουλο. Ακολούθησε η πρώτη τιμητική διάλεξη ‘Παύλος Τούτουζας’ από τον Επίτιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ Χριστόδουλο Στεφανάδη. Στη συνέχεια μίλησαν οι Καθηγητές Κωνσταντίνος Τούτουζας και Χαράλαμπος Βλαχόπουλος για την προσφορά του εκλιπόντα στην Α Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, ενώ ο πρώην συνεργάτης του κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος αναφέρθηκε στην διαδρομή του στο στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ.

Την Ιατρική Σχολή εκπροσώπησε ο Αντιπρύτανης Καθηγητής κ. Δημήτριος Τούσουλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές της σπουδαίας καριέρας του εκλιπόντα. Επίσης μίλησαν για την πολυσχιδή κοινωνική του δράση ο κ. Ευάγγελος Παπαστεριάδης και ο κ. Ιωάννης Κανακάκης εκπροσωπόντας το Ελληνικό Ίδρυμα της Καρδιολογίας και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αντίστοιχα.

Τέλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής κ. Ιωάννης Μπράμης αποτίμησε το έργο του εκλιπόντος στο Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN