Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Global Innovation Summit με τη συμμετοχή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Δημόπουλου

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Global Innovation Summit. Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχει και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο The Greek Competitiveness Story – part 4 Building the Innovation Economy μαζί με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστο Δήμα, τον Θεόδωρο Γαβριηλίδη (Chief Investment Officer), τον Καθηγητή Γιώργο Δουκίδη (Director of the Innovation and Entepreneurship Center), τον Χρυσό Καβουνίδη (Managing Director & Partner, Head of Boston Consulting Group Athens). Συντονίστρια του πάνελ ήταν η Βενετία Κουσία (Executive Director, CompeteGR).

εικόνα Viber 2022 11 15 10 54 27 013

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, στις δυνατότητες διασύνδεση και συνεργασίας διασύνδεση και συνεργασία τους με τη βιομηχανία και γενικότερα με τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και στις διαδικασίες κατοχύρωσης της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, στην προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγής έρευνας και της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της για την παραγωγή ωφέλιμων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για το κοινωνικό σύνολο.

Η εναρκτήρια συνεδρία πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στην εμβληματική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ την ίδια ημέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο για τους ομιλητές, τα μέλη του Συμβουλίου, τους χορηγούς αλλά και διακεκριμένους καλεσμένους στο Μουσείο της Ακρόπολης με καλεσμένο ομιλητή τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Τετάρτη, 14 – 16 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και οι συνεδρίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και Παρασκευή, 17 & 18 στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://gis2022thegfcc.org/

Πρόγραμμα: https://gis2022thegfcc.org/programme/

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN