Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και η Μονάδα Στοματοπροσωπικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ», που θα διεξαχθεί ΥΒΡΙΔΙΚΑ (φυσική παρουσία και ταυτόχρονα διαδικτυακά) στο Αττικό Νοσοκομείο, Κτήριο Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Α.Κ.Ι.Σ.Α.), στο Αμφιθέατρο «Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ» στην Αθήνα, στις 17 Δεκεμβρίου 2022.

image002

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού-Ιατρικής Ακριβείας και του Υπουργείου Υγείας.

Ο καρκίνος του στόματος αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες νόσησης και θανάτου παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνονται ανά ώρα 3 θάνατοι ανθρώπων με καρκίνο του στόματος. Σκοπός της Ημερίδας είναι η διεπιστημονική και στοχευμένη ενημέρωση και επιμόρφωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας (Ιατρών, Οδοντιάτρων), όσο και των φοιτητών, αναφορικά με κάθε πτυχή της νόσου (Ιστοπαθολογία, Επιδημιολογία, Γενετική/Επιγενετική Έρευνα και Θεραπεία με ολοκληρωμένες εξατομικευμένες προσεγγίσεις ανά στάδιο και περίπτωση).

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Γιώργος Χρούσος
Αντιπρόεδρος: Σταύρος Βασιλείου
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Γιαπιτζάκης
Μέλος: Βερόνικα Παπακώστα

Επισυνάπτεται το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Scheduled Επιστήμες Υγείας Πανεπιστημιακή Κοινότητα Παρουσιάσεις

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN