Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης παρακολούθησης της πρώτης σειράς φοιτητών και ειδικευόμενων του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης του ΕΚΠΑ στο Αττικό Κτίριο Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ)

Η συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Χειρουργικής Προσομοίωσης και της Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας, Προηγμένης Προσομοίωσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, με Διευθυντή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, γιορτάστηκε με την απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης παρακολούθησης της πρώτης σειράς φοιτητών και ειδικευομένων.

Έχοντας ξεπεράσει τους 140 εκπαιδευόμενους και τις 1000 ώρες λειτουργίας, απονεμήθηκαν 56 πιστοποιητικά σε 37 συνολικά εκπαιδευόμενους, μιας και αρκετοί συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους σε πλέον τους ενός προγράμματα.

Εφαρμόζοντας δημοσιευμένα και διεθνώς επικυρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης, επιτυγχάνουμε την αποτελεσματικότερη απόκτηση και διατήρηση χειρουργικών δεξιοτήτων, στο πιο σύγχρονο σύστημα προσομοίωσης εικονικής πραγματικότητας, που αποκτήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και συστάθηκε με τον Ν.4655/2020 «Πρωτοβουλία για την Υγεία». 

thumbnail IMG 3304


Η αξιολόγηση από τους εκπαιδευόμενους είναι απολύτως θετική, με 100% θετικές γνώμες, συνολική βαθμολογία 4.8/5 και 90% πιθανότητα συνέχισης της συμμετοχής τους στα προγράμματα, όπως αποτυπώνεται στα δομημένα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος.

Τα δεδομένα από την απόδοσή τους αξιοποιούνται σε ερευνητικό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των προγραμμάτων και τη δημιουργία νέων, με την ίδια επιστημονική βάση, με σκοπό την κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για ασύγχρονη εκπαίδευση στις χειρουργικές δεξιότητες, με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας.

thumbnail IMG 3309


Τα προγράμματα εκτείνονται από βασικές δεξιότητες μέχρι ολόκληρες επεμβάσεις, σε λαπαροσκοπική ή ρομποτική πλατφόρμα και με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία των εκπαιδευόμενων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε θέση στο πρόγραμμα, επικοινωνήστε στο csurgsimulation@gmail.com

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN