Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στο Ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Προμηθευτών Ναυτιλίας

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε στο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Προμηθευτών Ναυτιλίας (International Maritime Purchasing Association, IMPA), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

ΙΜΡΑ φωτο1

Το Συνέδριο συγκεντρώνει ετησίως μεγάλο αριθμό εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των προμηθειών στο ευρύτερο maritime cluster (shipping, ports, supply chain), με συμμετέχοντες από την ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή Κοινότητα. Προσφέρονται έτσι ισχυρές δυνατότητες επίκαιρης ενημέρωσης ως προς τις εξελίξεις του κλάδου, ανταλλαγής απόψεων σε κρίσιμες στρατηγικές προτεραιότητες στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και ευκαιρίες  διεθνούς δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών.

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ εκπροσώπησε στο διεθνές Συνέδριο ΙΜΡΑ ο κ. Δημήτρης Γαβαλάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε Ναυτιλία και Λιμένες, όπου είχε την ευκαιρία να προβάλει ενεργά την δυναμική πορεία ανάπτυξης του Τμήματος, τόσο με διεθνείς ακαδημαϊκές δράσεις και συνεργασίες όσο και με εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, στα πεδία της ναυτιλίας, των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΙΜΡΑ φωτο2

H Διεθνής Ένωση Προμηθευτών Ναυτιλίας (ΙΜΡΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1978. Στόχος της ΙΜΡΑ είναι η προώθηση και διάχυση ορθών πρακτική αγορών και προμηθειών στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Ένωση διαθέτει άνω των 850 μελών σε περισσότερες από 70 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πλοιοκτητών, διαχειριστών και φορέων εκμετάλλευσης πλοίων, προμηθευτών ναυτιλιακού εξοπλισμού και άλλων κρίσιμων παρόχων υπηρεσιών για τη θαλάσσια βιομηχανία. Η Ένωση προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες υπηρεσίες και πόρους στα μέλη του, όπως κατάρτιση, συνέδρια, ενημερώσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο και μια βάση πληροφοριακών δεδομένων, με εστίαση σε παραμέτρους των ναυτιλιακών προμηθειών.

Η Ένωση καθορίζει πρότυπα για τις ναυτιλιακές προμήθειες και δημοσιεύει επικαιροποιημένο κατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών, τον ‘IMPA Marine Stores Guide’, ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως ως πλαίσιο αναφοράς στον κλάδο. Επίσης, η ΙΜΡΑ προωθεί συστηματικά δράσεις που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και σε ηθικές πρακτικές στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε Ναυτιλία και Λιμένες στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων (ΤΔΙΛΙΝ) του ΕΚΠΑ και διδάσκει τα μαθήματα  Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διοίκηση Λειτουργιών Ναυτιλίας και Τερματικών Σταθμών, Διαχείριση Υποστήριξης Λιμένων και Ναυτιλίας και Συνδυασμένες Μεταφορές.

Το διεπιστημονικό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας καλύπτει σύγχρονα γνωστικά πεδία, μεταξύ άλλων, οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών και λιμενικών επιχειρήσεων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και διεθνές εμπόριο, λογιστική και χρηματοοικονομικές αποφάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και πληροφορικές εφαρμογές, περιβαλλοντική προστασία, κλιματική αλλαγή, γαλάζια οικονομία και βιωσιμότητα, ιστορία διεθνών σχέσεων και γεωστρατηγικές εξελίξεις, ποσοτικές μέθοδοι και αρχές δικαίου, με έμφαση στη ναυτιλία και τους λιμένες.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN