Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος δημοσίευσε άρθρο του Καθηγητή Οικονομικών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ, κ. Παναγιώτη Ε. Πετράκη, με τίτλο “Δείκτης Ανάκαμψης – Η βελτίωση του και τα κυρίαρχα σενάρια για ανάπτυξη από 6% έως 8,2%“.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος δημοσιεύει αποκλειστικά κάθε Δευτέρα, τις εκτιμήσεις του Τμήματος Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος του οποίου είναι ο κ. Πετράκης.

Το άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

Ο δείκτης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκε κατά την εβδομάδα έως την 12η Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης έφτασε στις 100,8 μονάδες από τις 99,3 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας. Ο υποδείκτης με τη μεγαλύτερη μείωση ήταν αυτός της αγοράς εργασίας καθώς βελτιώθηκε κατά 1,2 μονάδες. Σημαντική ήταν και η βελτίωση στον υποδείκτη της υγείας κυρίως λόγω της μείωσης των κρουσμάτων, της βελτίωσης του δείκτη θετικότητας και της αυστηρότητας των μέτρων για την πανδημία, παρόλο που ο μέσος όρος του ημερήσιου αριθμού των θανάτων αυξήθηκε. Ταυτόχρονα, ελαφριά μείωση παρατηρήθηκε στον υποδείκτη της κινητικότητας και σε αυτήν της ζήτησης / κατανάλωσης.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε και στο InDeep Analysis.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στον Οικονομικό Ταχυδρόμο: https://www.ot.gr

Δείτε ολόκληρο την αναδημοσίευση στο InDeep Analysis: http://indeepanalysis.gr

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN