Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Γεώργιος Δότσης, Γρηγόριος Ζωΐδης, Κοσμάς Χαραλαμπίδης, , Γεώργιος Κουγιουτζής.
Γεώργιος Δότσης, εξέλιξη, Καθηγητής Οικονομικών
Γρηγόριος Ζωϊδης, εξέλιξη, Καθηγητής Φαρμακευτικής
Γρηγόρης Ζωίδης, Φαρμακοποιός, M.Phil., Ph.D. Είναι Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το μάστερ και το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2002 και το 2006 αντίστοιχα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του ήταν υπότροφος ΙΚΥ. Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου του Μπάρι (Ιταλία) και στη συνέχεια στον τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΕΚΠΑ, ενώ από το 2012 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Το 2012 έλαβε το βραβείο Young Investigator από την Ένωση Ελλήνων Χημικών και ήταν ο Έλληνας εκπρόσωπος στο 4th Eur. Ass. for Chemical and Molecular Sciences (EuCheMS) Young Investigator Workshop in Vienna. Το 2015 επιλέχθηκε από το MedChemComm (RSC), επίσημο περιοδικό της EFMC (European Federation for Medicinal Chemistry), να δημοσιεύσει την έρευνα του σε ειδική του έκδοση με τίτλο: “New Talents: Europe”, ενώ έχει βραβευθεί και από τον εκδοτικό οίκο Elsevier για top-cited άρθρο του. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς οργανισμούς (National Institute of Health). Είναι μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών (EFMC) και ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακοχημείας. Προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 40 διεθνή συνέδρια και πανεπιστήμια, ενώ είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών ChemMedChem (Wiley), Journal of Chemistry (Wiley), Viruses (MDPI) και Open Chemistry (De Gruyter). Ο καθηγητής Γρηγόρης Ζωίδης είναι επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας επικεντρωμένης στο σχεδιασμό, τη σύνθεση και την ταυτοποίηση νέων μορίων με δράση έναντι ιών (HBV, HCV, Influenza, HIV), παρασίτων (Τ. brucei, T. Cruzi, Leishmania), διαφόρων ειδών καρκίνου αλλά και στο ΚΝΣ.
Κοσμάς Χαραλαμπίδης, εξέλιξη, Καθηγητής Βιολογίας
Γεώργιος Κουγιουμτζής, νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
Ο Γεώργιος Α. Κουγιουμτζής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συμβουλευτικής, ΤΠΕ και Διδακτικής της Τουρκικής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Διδακτικής και Συμβουλευτικής Καθοδήγησης – Mentoring εκπαιδευτικών (ΦΠΨ/ΕΚΠΑ). Παράλληλα, έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης στο πεδίο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, του Γλωσσικού Γραμματισμού και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, ενώ έχει συνεργαστεί ως ειδικός επιστήμονας, εμπειρογνώμων, επιμορφωτής και αξιολογητής σε πλείστα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Έχει συνεισφέρει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις στην επιστημονική βιβλιογραφία. Μεταξύ των οποίων πολλές, έπειτα από διπλή τυφλή κρίση, περιλαμβάνονται σε Scopus Indexed Open Access περιοδικά (ενδεικτικά: Frontiers in Psychology, Frontiers in Education, Psychology, Healthcare, Applied Neuropsychology: Child, Neuroscience Insights, Children, Medicina, Journal of Psychology & Clinical Psychiatry, Journal of Intelligence, Neurology and Neuroscience, European Psychiatry, Diagnostics, Brain Sciences, Dual Diagnosis Open Access, Journal of Education and Research, Behavioral Sciences, Psychology: the Journal of the Hellenic Psychological Society). Τέλος, έχει επιμεληθεί επιστημονικά και συγγράψει συνεργατικά 12 βιβλία στο πεδίο της Συμβουλευτικής & Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και της Διδακτικής Μεθοδολογίας & ΤΠΕ στην Ελλάδα και τις USA. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η επιστημονική του ενασχόληση εστιάζουν στα πεδία της Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διδακτικής Μεθοδολογίας και των Ψηφιακών Τεχνολογιών. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών θυγατέρων.