Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής | Υποψήφιος με το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ

TSAKRIS

Ο Αθανάσιος Τσακρής είναι Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και πρώην Αντιπρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Fellow του Βρετανικού Royal College of Pathologists και αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και εθνικός εκπρόσωπος της European Committee of Infection Control. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα στην Αντιμικροβιακή Αντοχή και τον Έλεγχο των Λοιμώξεων. Διαθέτει μακρά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων δημόσιας υγείας.

Καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης | Υποψήφιος με τον συνδυασμό Ενωτική Πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25 και Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά 

theocharakis

Ο Νίκος Θεοχαράκης (γ. 1956, Αθήνα) είναι Kαθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Βαρβακείου, σπούδασε Οικονομικά στο Ε.Κ.Π.Α. και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει γράψει τρία βιβλία – τα δύο με τον Γιάνη Βαρουφάκη – και πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εκπρόσωπος της σχολής του στον ΕΛΚΕ.  Τον Μάρτιο του 2015 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurogroup Working Group. Ήταν επικεφαλής της ελληνικής πλευράς του Brussels Group στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Υπήρξε πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.) και πρόεδρος ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι μέλος του συμβουλευτικού σώματος του mεta (Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού). Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και (συν)συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25. Είναι διευθυντής του Π.Μ.Σ. «Οικονομική Επιστήμη» και πρόεδρος της επιτροπής διδακτορικών σπουδών.

Καθηγητής Ιωάννης Καλομενίδης | Υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά

kalomenidis

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιωάννης Καλομενίδης γεννήθηκε, μεγάλωσε και αποφοίτησε από το λύκειο στην Καβάλα. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Διδακτορική Διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Ασκήθηκε στην Πνευμονολογία  στα Νοσοκομεία Καβάλας και ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία». Υπηρέτησε σε θέσεις επιμελητή ΕΣΥ και μέλος Δ.Ε.Π. στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο. Από το 2012 υπηρετεί στην Α΄ ΚΕΘ του Ε.Κ.Π.Α. Υπήρξε υπεύθυνος στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου και είναι εκ περιτροπής υπεύθυνος στο Πνευμονολογικό Τμήμα της Α΄ ΚΕΘ καθώς και υπεύθυνος των ιατρείων Υπεζωκότα και post-COVID19 της κλινικής.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Vanderbilt University, Nashville, TN των ΗΠΑ και στο University of Bristol. Η ακαδημαϊκή του έρευνα αφορά τα νεοπλάσματα του θώρακα, τα νοσήματα του υπεζωκότα και τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Είναι συντονιστής της ομάδας μελέτης των νοσημάτων του υπεζωκότα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Associate Editor στο περιοδικό Respirology. Έχει συμμετάσχει σε αποστολές των Γιατρών του Κόσμου και είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Καθηγητής Τέλης Τύμπας | Υποψήφιος με τον συνδυασμό Ενωτική Πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25 και Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά 

Τέλης Τύμπας φωτογραφία για ευρωεκλογές 2024

Ο Τέλης Τύμπας είναι Καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) του Ε.Κ.Π.Α. με ειδίκευση στη μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης και των ενεργειακών μεταβάσεων από την οπτική των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών (μετά από σπουδές χημικού μηχανικού στο Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε τεχνολογική-επιστημονική πολιτική και ιστορία-κοινωνιολογία της τεχνολογίας στις ΗΠΑ), διευθυντής αγγλόφωνου μεταπτυχιακού στο διεπιστημονικό πεδίο Science, Technology, Society και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α., αντιπρόεδρος έρευνας του European Inter-University Association on Society, Science and Technology και action chair ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου για το ρόλο της νέας τεχνολογίας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συνόρων και της μετανάστευσης, ήταν chair του Tensions of Europe: Network on History, Technology and Europe, visiting scholar στο MIT, πρόεδρος του ΙΦΕ, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Aπό την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στην ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι το 2015) και την Αναμέτρηση, συμμετέχει από φοιτητής σε συλλογικότητες και κινήματα που αναφέρονται στην πολιτική οικολογία, την ανανεωτική αριστερά, την άρση έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων, τα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

ΕΚΠΑ © 2024. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο
EN